måndag 29 januari 2018

Le Bistro
 
Ja, men jag gör mig lite "märkvärdig" och slänger mig med lite franska ord idag! Fast sanningen är att jag inte alls kan någonting av det franska språket ;) 
 

Men... jag har lite skämtsamt döpt källar-köket i Wikers Bohus till "Bistron" och då var det lite kul bara att slänga sig med lite franska ;)  Jaha... och varför kallar jag köket för "Bistron" då?
 


Jo, men det har att göra med att den första tanken var att redan i sommar, riva ut hela köket och sätta in ett nytt kök. Ett svart och så skulle vi kakla med grönt "bistro-kakel", sånt där rektangulärt med fasade kanter (som vi har i vitt hemma) och ha en infälld porslinsho... lite känslan av en "bistro", typ... ;)
 

 
Nu har vi sansat oss lite och kommer nog inte riva ut allt nu i sommar. Vi behöver lägga tiden på att fixa till vardagsrummet på övervåningen istället, då det är högre prioritet på det utrymmet.  Men när köket görs iordning så är tanken fortfarande "bistro"  med svarta snickerier, blankt kakel, inbyggd ugn, spishäll, diskho... Eventuellt sparar vi överskåpen och byter bara bänkskåpen. Det är ju inte så högt i tak, så några höga överskåp får vi ju inte plats med. Kanske kör vi öppna hyllor istället för skåp? Vi får se, vi hinner nog ändra oss ;)
 Köket är gammalt, men får fungera när vi är många och barnen och deras familjer kommer behöva eget kök. (Innanför den stängda dörren vid barnstolen, ligger ett "familjerum" med bäddsoffa och en enkelsäng, samt plats för en spjälsäng) Redan i påsk är planen att vi kommer vara där heeeela familjen, och vi möblerade upp köket  i helgen,med våra svarta köksstolar som vi haft här hemma. Köksbordet är arvegods efter Mannen i mitt livs mormor.
 

Jag funderar lite på om man faktiskt skulle spara handtagen också, om man sparar överskåpen... Fast jag hade ju tänkt mig handtag i mässing på bänkskåpen... som sagt, vi får se, vi hinner ändra oss ;)
 

Lite typiskt mig att köpa detaljer till något som inte är riktigt klart... Snygga förvaringsburkar!
 

Jag blev glatt överraskad när jag sprang på dem hos ICA. SÅ mycket "fransk bistro" över dem! Kostade typ femtilappen per styck, så tips, tips... om ni också gillar stilen ;)
 


Eftersom vi inte kommer ha så mycket bänkyta där nere, så tänkte vi sätta upp en svart hylla ovanför köksbordet, så burkarna kan stå där istället. Och där tänkte jag mig en fondtapet, William Morris "Pimpernell" skulle passa perfekt tror jag! Känns lite kul att gå utanför ramarna lite när utrymmet är ganska litet, och inget vi kommer vistas i varje dag och därmed tröttna på... Ta ut svängarna lite... det blir nog bra ;)
 
 
 
Maria

5 kommentarer:

 1. Spännande att höra om era planer för källarköket. Burkarna är så charmiga och tapeten är läcker.
  Vi hade liknande handtag i köket på landet, och de sparades inte när det helrenoverades. Kanske man skulle gjort, men nu blev det inte så.
  Inte behöver ni fixa iordning köket redan i sommar, det är ju inget fel på det så som det är nu. Klart att man kanske vill byta ut och sätta sin stil på det hela, men ni har ju inte haft huset så länge:).
  Godnatt vännen och sov så gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Men jaa, behåll de där coola handtagen!

  Dina tankar om hur det ska se ut låter så bra! Som vanligt!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Roligt att få ta del av era tankar omkring köket. Jag är ju lite kär i sådana gamla kök och skulle aldrig byta ut handtagen. Inte något tror jag ja kanske kaklet. Det kommer bli fint för det blir det ju alltid när du får råda. Härligt! Snygg tapet. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 4. Vilket gulligt litet kök! Tror det kommer bli hur mysigt som helst att göra en "bistro" av det!
  //M-L

  SvaraRadera
 5. your thoughts on how it looks sounds so good! as usual!

  หนังการ์ตูน

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...