tisdag 24 mars 2020

Lounge it is!


 Hej Tisdag, så här precis efter en avslutad lunch! Dags för en drink... 

Haha, kanske någon satte "kaffe-på-maten-kaffet" i halsen nu??  Självklart är bilderna på drinken inte från idag! Åh nej, det skulle se ut det om jag som hemmafru helt sonika satte mig i "loungen" för en drink så här när tisdagen precis ska övergå i eftermiddag!! 


Ja, lounge ja... precis... där har vi det! Det var en av mina läsare som föreslog det på instagram, när jag "letade" namn på det rum "som jag inte kallar vardagsrum" här hemma.  

LOUNGE, där satt den liksom! Taget!  Tack för förslaget! 

Så nu har vi en lounge här hemma. Egentligen inget märkvärdigare eller konstigare än att ha ett vardagsrum... med eller utan TV. Men jag har i många, många år velat ha ett rum i vårt hem där man kan umgås och INTE hänga och se på TV. Utan mer en plats att sitta och prata, ta en kopp kaffe, läsa en tidning eller för all del njuta av en fredagsdrink.


Vi sitter oftast här på helgerna, på vardagskvällarna hamnar vi vid TV´n som vi har på övervåningen. Det är mer av ett vardagsrum eller TV-rum, eller allrum eller vad man nu vill välja att kalla det. 

Ja, lounge var ett bättre ord än både finrum och salong. Att jag inte kom på det själv??? Vi brukar ju säga "loungen" om den del på vår stora terrass där vi har "lounge-möbeln", nere i Wikers Bohus... 


Hur som helst... bilderna är från i Fredags då jag och Mannen i mitt liv satte oss i loungen med varsin drink, vår favoritdrink. Hans gjord på bourbon och min på brandy. Precis som vi helst vill ha vår Horse´s neck.  Så lite gott tilltugg till också....

Så mysigt att sitta där och prata om livet i största allmänhet, prata minnen, prata om framtiden, smida planer, lyssna på musik och bara njuta och ha det bra.  

Perfekt loungehäng med andra ord! Maria

4 kommentarer:

 1. Ser onekligen väääldigt gott ut det där. Ja men det var ju passande namn på ert umgängesrum. Här umgås vi inte ett endaste dugg med andra alltså. Bara vi nu eftersom jag hostar och L är rätt så krasslig. Tur det finns digitala medier. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Har noll koll på drinkar, så jag undrar vad det är som sticker upp ur era drinkar. De ser onekligen mycket gott ut i alla fall.
  Det var ju ett perfekt namn på ert rum.
  Ha en fortsatt fin tisdagskväll.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Ohh ser ut som jag skulle vilja komma på er träffar =D

  SvaraRadera
 4. Såklart att det är en lounge! Mysigt att ha ett sånt rum. Hade också så för några hus sedan :-) Tv nere i gillestugan och vardagsrummet var utan tv. Men vi satt inte speciellt mycket där...

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...