fredag 14 februari 2020

Nu blir det gardiner i "finrummet"


Nja, kanske inte så där nu på direkten denna fredagmorgon blir det gardiner. Inte senare idag heller, för jag har andra planer. 

Men jag har bestämt mig för att sätta upp gardiner i finrummet. Vi har aldrig velat ha gardiner där under de ganska precis åtta år som vi bott i huset. Vi har velat ha fönstren fria och maximalt ljusinsläpp. 

Men nu har jag funderat lite till och från under en längre tid om det inte skulle göra sig bra med ett par gardinlängder vid det stora fönsterpartiet. En längd vid sidan om varje fönster, liksom utanför fönsterkarmen, så fönstret inte täcks alls av tyg. 


Jag tänker mig en lång gardinstång som sitter högt upp mot taket och gardinerna hamnar alltså lite mer på väggen, och jag tror att det kommer bredda vårt rum som annars kanske upplevs lite smalt. 

Jag har hittat gardinerna som jag tror blir perfekt! Egentligen köpte jag de här gardinerna till sovrummet och hade spanat in ett par andra gardiner till finrummet. Men när jag såg de på riktigt så såg jag att de var väldigt blå. På bilden såg de grå-svarta ut, så det blev inga. Däremot så passade de här tilltänkta sovrumsgardinerna perfekt och jag har en annan gardin på lut till sovrummet, som var mitt andrahandsval. 

Jag tror att de kommer passa bra in stilmässigt och kanske förstärker den där lite glamourösa, "lyxiga" känslan jag vill ha i finrummet.  Jag köpte ett nytt kuddfodral och en liten tygbit i samma tyg som gardinerna som jag ska sy ett kuddfodral av. Hoppas kanske hinna fixa detta i början av nästa vecka. För lite ivrig på att se resultatet är jag ju faktiskt ;) Maria
2 kommentarer:

 1. Ska bli spännande att se resultatet när fingardinerna är på plats. Det var ett vackert mönster på tyget tycker jag.
  Ha en fin och bra Alla hjärtans dag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Det kommer säkerligen att bli toppensnyggt! Och jag råkar ju ha sett tyget i verkligheten, blink blink...

  Tack igen för en supermysig dag igår!

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...