fredag 17 januari 2020

Fredagskänsla och när man ska hålla sig borta.


God morgon Fredag! Veckans sista arbetsdag för många! 

Det var väldigt länge sedan jag jobbade veckans sista arbetsdag en fredag...  De sista åren jag jobbade var jag ju ledig på fredagar.  Jag vet att jag innan dess alltid tyckte att fredagar var bästa dagen att jobba på och om jag någon gång skulle ha en schemaledig dag så skulle det inte vara fredag. Jag trodde inte att man kunde känna den där speciella fredagskänslan om man inte var på jobbet på fredagen...  Med facit i hand, så har det ju visat sig attv det går alldeles utmärkt att känna fredagskänsla fast man inte är på jobbet på fredagar. Och det går lika utmärkt att känna fredagskänsla om man inte jobbar alls. Det är nog så att det blir vad man gör det till!

Jag saknar inte att jobba. Inte alls faktiskt. Jag har fullt upp i livet ändå. Men om det finns något jag kanske skulle sakna så där pyttelite... så är det att komma hem en fredag efter Mannen i mitt liv. Komma hem och han redan är hemma, och kanske har gjort en brasa, hällt upp ett glas rött och fixat lite fredagsmys... 


Det hände inte speciellt ofta när jag jobbade heller, eftersom jag alltid haft 5 min gångväg till och från jobbet och han alltid jobbat inne i Uppsala, och mitt schema har varit så att jag oftast kommit hem först. Och fixat fredagsmys. Men jag gillar att fixa fredagsmys och överraska lite, så det är inget jag känner som en uppoffring. Men de gånger då jag slutade sent, stängde på förskolan, då hände det ibland att Mannen i mitt liv kom hem före och hade fixat med fredagsmys till jag kom hem. Och eftersom det inte hände så ofta, så kanske jag uppskattade det ännu mer? 

Vi pratade om detta när vi satt i badet i onsdagskväll. (Ja vi har äntligen fått ordning på alla värden och tog ett Lill-lördagsbad) Eller vi pratade först allmänt om det här med att jag inte jobbar, hur det har påverkat hela familjen så positivt. Att stressen har sjunkit överlag, det är ju alltid någon hemma som tar hand om Ferry, det är ju alltid någon som kan planera maten noga och handla och laga den så det slipper bli slarv. Det är alltid någon hemma som fixar med hushållet så kvällarna blir mer fria... Det passar oss bra helt enkelt. Vi mår bra av det både jag och Mannen i mitt liv.  Vad är det man säger... "Happy wife, Lucky life"... eller...? 


I alla fall så nämnde jag bara att om det skulle vara något jag ibland kan sakna, så är det just det där att han är hemma när jag kommer hem.  Han kände faktiskt likadant. Så sa han att han ju försökte här i tisdags, då jag var inne i Stockholm och träffade dottern A, och han åkte hem lite tidigare... men det visade sig ju att han låg precis bakom mig den sista biten hem och rullade in på vår infart och vi klev ur bilarna nästan exakt samtidigt. Lite lustigt det med i och för sig ;) 

I alla fall... det bestämdes i onsdags kväll att jag ska hålla mig borta i eftermiddag för att ge Mannen i mitt liv en chans att komma hem före mig ;)  Så jag ska ta bussen in till Uppsala i eftermiddag och träffa dottern J där. Vi ska gå och ta en kopp kaffe, kika lite i affärer och passa på att ha lite trevligt (så får hon lite "egentid" när pojkarna är hemma med sin pappa). Jag får inte komma hem före kl 17:30 (men det går bra att komma hem kl 18...)  det är det enda jag vet om denna fredagskväll. Så vi får se vad han hittar på, Mannen i mitt liv.  Själv ska jag inte ha några förväntningar alls, jag håller mig bara borta ;) 
Maria

4 kommentarer:

 1. Så mysigt och lite spännande, ha nu en härlig fredagseftermiddag med dottern och en underbar fredagskväll med mannen.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Mysigt upplägg. Det behövs inte så mycket mera för att förgylla tillvaron och relationen!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...