torsdag 19 december 2019

När Mannen i mitt liv köper presenter till mig i järnaffären...


Hemma på vår ö, på kusten... där har vi en järnaffär... som säljer båtprylar, oljelampor, färg och tapeter förutom skruvar, spikar, muttrar och annat metallkrafs. 

När Mannen i mitt liv var dit och skulle köpa silvertejp, ja för det har de också, sist vi var där nere... då kom han hem och berättade att han hade köpt en present åt mig.

Present? Till mig? Från järnaffären? Jag beredde mig på att han skulle plocka upp en påse krokar eller annat som jag säkerligen någon gång sagt att jag behövde till någon sak som skulle upp på väggen eller så...

Ack så fel jag hade... och jag kanske borde skämmas över att ens ha tänkt så, när han faktiskt halade upp en rosa mjuk och gosig poncho! 

Ja, för de säljer ju lite kläder där från bland annat Pelle P, som denna poncho kommer ifrån. 
Han, den där fina Mannen i mitt liv... han hade köpt den till mig för att jag ju brukar vilja ha något över axlarna... 

SÅ omtänksamt och gulligt! Och det är så sant, att jag brukar vilja ha något om axlarna. Jag är frusen av mig och när vi går ut och äter till exempel, så vill jag ha en stor sjal eller poncho i väskan för att plocka fram och slänga över axlarna när jag ätit klart. Blir nästan alltid lite frusen när kroppen ska ta hand om maten. 


Fler som är likadana? Som är frusna och fryser lite extra efter mat, och gärna har något över axlarna?  Ponchos är ju ett himla bra påhitt. Varmt och skönt och lite roligt och snyggt istället för kofta.

Misstänker att den också är väldigt skön att skrota runt med i vår hytte, med den där mönstrade fjällpyjamasen under ;) 


Maria4 kommentarer:

 1. Härlig present. En poncho är alltid bra att ha till hands. Jag kan tycka att det är småkallt när man sitter still och t ex tittar på TV. Tar då en filt från soffan för ponchon ligger i skåpet :) /Bibbi

  SvaraRadera
 2. Vilken fin present han köpt till dig. Nej, jag blir inte frusen efter jag ätit. Men verkligen ett bra plagg att ta fram då.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Vad gulligt av honom. Jag blir också lite frusen efter maten ibland. Tror det är rätt vanligt. Energin behöver som sagt gå åt till matbearbetning :-)

  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Hej sötis...;) Vilken gullig man du har....min man skulle aldrig vara så modig att han köpte kläder till mig...haha....
  det kan liksom inte bli rätt om han skulle ge sig på det...Han måste ha bilder, helst länkar så det blir rätt färg och storlek....och plagg...haha...

  Å fjällhuset....ja du, vad ska man säga?
  UNDERBART...
  Ja helt enkelt underbart...
  Himmel så härligt och jag tycker det lät härligt både med skidåkning och korsord framför brasan.
  Timmerhus passar verkligen SÅ bra där uppe i fjällvärlden och stort älsk på era fina fönster.
  Kan tänka mig att den soppan smakade himmelskt och såååklaaaaart ska man fira med fin champagne då man flyttar in...
  Kram o ha en underbar julfirarhelg nu då!

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...