onsdag 11 december 2019

Jag hade tänkt säga "God morgon"


Ja, men precis så var det ju faktiskt! 

Jag hade tänkt skriva detta inlägg imorse under tiden som jag väntade på leveransen av en TV som vi beställt till fjällhuset.  Den skulle levereras mellan 8-13. Så roligt när tiden är satt så exakt... eh nej... Därför var jag uppe i ottan idag för att hinna svettas lite på löpbandet och gärna duscha och få på mig lite kläder till klockan 8:00. 


Så skulle jag skriva det här inlägget tänkte jag, och samtidigt visa er vårt vinterpiffade sovrum. En bra idé att fördriva i alla fall lite av tiden med, tycker jag! 

Nu blev det inte alls så!

Eller jo, jag svettades på löpbandet, åt min havregröt, duschade och klädde på mig och prick klockan 8 var jag klar. Så långt enligt planen.  Bara några minuter efter det messade Mannen i mitt liv och berättade att leveransen var på väg (chauffören hade hans nummer, men inte mitt) och skulle vara här om typ 20 minuter. 


Perfekt tänkte jag, då slipper jag ju sitta och vänta så länge. Då kan jag ju passa på att åka iväg och uträtta lite ärenden på förmiddagen. Så... jag lät inlägget vänta. Jag tog emot TV´n av den trevlige chauffören, och kunde inte låta bli att ta en bild på kartongen och skicka till Mannen i mitt liv med en undran om vi verkligen varit ense om en SÅ stor TV...??? Jag undrade i mitt stilla sinne hur sjutton den skulle få plats på en "lagom stor" TV-bänk...??? Men Mannen i mitt liv han bedyrade att det var mest kartongen som var stor...  Det ska inte vara några problem att få plats på den TV-bänk vi tänkt oss. 

Okej, jag får lita på honom och ni lär ju få veta om den inte får plats ;) 


Nu har vi passerat lunch, jag har uträttat en del fjällstugeärenden och ätit vegetarisk lasagne, rester från i förrgår, och nu sitter jag här. Med sovrumsbilderna... Ja, för de får ni ändå, fast det inte är "God morgon". Sovrummet finns ju där uppe på övervåningen ändå. Nybäddat och vinterpiffat. Ja, jag piffar lite här och där med barrkvistar. Bara konstbarr inne, jag skulle bli tokig på barrandet annars. Bara själva julgranen brukar vara äkta, men i år tror jag det blir ändring även där. 

Det behövs inte mycket för att känna lite adventsfeeling. Lite barr, pälskuddar och en pälspläd (Just den här har jag faktiskt sytt själv) så är man i hamn liksom. 

I fönstret ovanför sängen ligger det förutom en barrkrans, även ett litet julpynt i form av en del av ett horn. Vitt, så det ser egentligen inte alls naturtroget ut ;) Ett par vita stjärnor hänger också där. 


Fuskspisen är piffad med en grangirlang och vita julstjärnor. De där fina glammiga julgranspynten som brukar ligga där, som jag fått av döttrarna, de har jag lagt i finrummet i år. 

Ja, ni ser ju att vi har alldeles för många kuddar i sängen också!? Ja, Mannen i mitt liv tycker nog egentligen att det räcker med den man sover på... 

Längst bak har jag stora fluffiga ljuvliga hotellkuddar som jag klätt med sammetsfodral istället för vanliga i tunn bomull, som jag hade tidigare. Det kändes betydligt lyxigare och den där hotellkänslan som vi vill ha i vårt sovrum, den förstärktes rätt rejält.  De kuddarna plus de gröna (i "rynkad" sammet) och pälskuddarna plockar jag såklart bort när vi ska sova. Då blir det bara "sovkuddarna" kvar. Två på varje sängsida. 


Men just när man vill ligga och läsa eller se på TV så är de där hotellkuddarna riktigt bra. 

Många tycker att sovrummet ju bara är till för att sova i, så det spelar inte så stor roll hur det ser ut, hur litet det är m.m.  Vi tycker inte riktigt så. Vi valde att göra ett riktigt stort sovrum med plats för både ett stort skåp, fuskspis och fåtölj och även ha golvyta kvar. Vi ville åt hotellrumskänslan och har valt materialen lite därefter. 

Vi är riktigt nöjda med vårt sovrum och om sanningen ska fram så är just detta sovrum, med tapeter och möbler som vi har nu, det första sovrum vi haft som jag verkligen är riktigt, riktigt nöjd med! 


Det blev till och med ännu lite bättre när jag bytte ut sängborden till små byråer istället. Lite mera avställningsyta och lite "renare" intryck med stängda lådor istället för en liten låda och öppet hyllplan, som det var i de tidigare borden.  

För de som tycker att jag byter ut möbler som det inte är något fel på... lugn, bara lugn, de ska flytta upp till fjällhuset. Maria3 kommentarer:

 1. Så tjusigt sovrum tycker jag. Helt i min stil att det ser inbjudande ut. Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Du hade tur med leveransen.... för jag sitter och väntar. 8-16 ska den komma, svårt att ta sig för något. Var till Johannesbergs slott (bortanför Gottröra) på julbord med makens jobb. Jag fick ett presentkort att välja paket själv på nätet. Valde Hjortstek så det blir en "lyxmiddag" i vårt hus :) som ska bli levererad vid dörren. Har tänkt mig potatisgratång med tillbehör. Härligt sovrum med en touch av vinter/jul. Är helt ok att man byter ut och flyttar om med möblerna. Ett bra tillfälle att ta med upp till fjällstugan. Önskar dig en trevlig Luciahelg. /Bibbi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hade verkligen tur med leveransen! =) Oj, 8-16... vilket tidspann! Förstår att du inte tar dig för så mycket då!
   Vi har också valt hjortstek via ett sånt "delicard" ett år. (jättegott blev det) Potatisgratäng till blir säkert jättegott!
   Jag misstänker att du är den "anonym" som skrivit så flitigt hos mig under en längre tid nu? Så trevligt med ett namn i så fall :)
   Trevlig Lucia och helg till dig med! Här blir det första året där jag inte ser några Lucior. (Barnbarnen firar på sina förskolor idag, men jag ska inte dit.) Egentligen inget jag saknar efter alla år på förskola med Lucia-träning, nervositet hos både barn och kolleger. Barnen spända för att sjunga inför sina föräldrar och kollegerna oroliga för hur det ska gå... Barn är barn, och det blir som det blir har jag alltid tänkt ;)
   /Maria

   Radera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...