onsdag 19 juni 2019

Den som spar hon har... ...sin "gamla" klänning och fina minnen kvar


Igår höll jag på att piffa och fixa lite i uterummet och på baksidan. Det börjar verkligen växa fram ett "rum" där på baksidan nu, det är så kul. Och skönt att få ordning! Ska visa er en annan gång. 

Före det hade jag klippt gräsmattan. Ja, klippt gräsmattan... vår robotklippare "Robban" har börjat krångla lite med sitt uppdrag, inte alltid han lyder om man säger så. Att jag råkat göra kabelbrott som Mannen i mitt liv "knutit ihop" igen, gör ju inte saken lättare, men det verkar vara något annat som "tynger" honom :( 

Så tills vi rekryterat en en ny robot alternativt "opererat" den vi har så... ja, gräsklippare funkar ju också. Ett tag i alla fall...  

Anyway... efter att ha klippt gräsmattan och sen farit runt med möbler och krukor och fixat, så var jag svettig och tog en dusch. Och när jag var fräsch igen, så behövde jag ju något att sätta på mig. 
Jag har ju metervis med klänningar hängandes på galgarna, så en klänning var ju en bra idé. Valet föll på en "gammal" Odd Molly, som jag köpte för tre-fyra år sedan tror jag? Använde den några gånger då den var ny, sen har den mest hängt om jag ska vara ärlig.  Den är så fjäderlätt, tunn och fladdrig och vid i kjoldelen, så den blåser lätt upp och visar betydligt mer av benen (och annat) än vad man vill visa ;) Tror det är därför jag inte använt den så mycket? 

Men igår skulle jag ju bara vara kvar hemma och grilla och ja... bara vara hemma i hemmets trygga vrå ;) 

När jag satte på mig klänningen blev jag först lite överraskad över att den inte satt lika tight som den gjorde när jag köpte den. Kanske inte jättekonstigt, för jag har ju gått ner några kg, men trodde inte det skulle vara skillnad där, över ryggen. 

Sen väcktes minnet från när jag köpte den. Jag hade beställt den på nätet och fick sms om att hämta den en fredag, precis strax innan jag och Mannen i mitt liv var på väg in till Stockholm för en helhelg på hotell... Jag hämtade ut den innan vi for och provade ju såklart den direkt på hotellrummet ;)  


Det var en sån där extra mysig helg i Juni, då vi bodde på Hotel Kung Carl. Vi var såklart ut till Fjäderholmarna, minns jag också...

Det är så härligt att man kan plocka fram fina minnen bara av att sätta på sig en speciell klänning... 

Jag undrar när jag ska använda klänningen nästa gång? 


Maria

3 kommentarer:

 1. Även av klädesplagg kan det uppstå minnen.
  Den var snygg din gamla blåsa.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Du är jättefin i klänningen! Jag har köpt en Odd Mollykjol som jag ska ha i morgon och jag hoppas att den kommer att hänga med i många år med fina minnen. Kram //Tina

  SvaraRadera
 3. Så snyggt! Jag är också svårt förtjust i klänningar och har nog aldrig gjort mig av med en klänning de senaste åren. Jag tror att den äldsta jag har i garderoben är från 1995 :-)
  Kram, Anneli
  P.s och de där skorna är perfekta till...

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...