måndag 27 maj 2019

Happy Helg


Jag lägger en riktigt mysig helg bakom mig. Jag sparar en sådan där "happy helg" i mitt hjärta. En trevlig helg fylld av kärlek att minnas. Utan att vi egentligen gjort något speciellt... 

Eller... jo lite speciellt...


Jag och Mannen i mitt liv skålade i finbubbel i fredags. Vi delade en flaska Taittinger till middagen, en enkel kycklinggryta (gjord på minutkyckling) med pasta.  Härligt att blanda lyx med det mera simpla ibland. 

Vi satt och pratade om det ena och det andra och efter maten kröp vi ner i badet med rosé-cider i glasen.  Ja, för det kan man dricka ur plastglas i badet utan att förstöra något ;) 

På lördagen tog vi tåget in till Stockholm. Jag uppskattar verkligen närheten vi har till Stockholm, det tar 28 minuter med tåget och jag uppskattar samtidigt att vi bor med skogen inpå knuten och har nära ut till landet med ängar, åkrar och hästhagar...Stockholmsbesöket hade ett speciellt syfte. Att titta efter kostym till Mannen i mitt liv. Jag skulle även köpa en klänning som jag fått undanhängd åt mig. Tanken var att ha den på bröllopet. Men med facit i hand och efter Mannen i mitt livs kostymköp, så behöver jag faktiskt en ännu snyggare klänning för att matcha honom... 

Men en klänning mer eller mindre vad gör det om hundra år... typ... liksom sådär... ;) 

Som sagt, vi hittade en jättefin kostym, den går i blått och satt som en smäck. Nja... byxan behövde tas in lite i benen och läggas upp, men när skräddaren fixat det, så kommer även byxan sitta som en smäck. 


Han var så snygg där han stod i butiken och tålmodigt lät tjejen i butiken nåla byxbenet, och jag kände mig nästan nyförälskad när vi gick ut därifrån... 

Vad passar väl bättre då än att gå och ta en god lunch med ett glas vin till? Vi gick ner i saluhallen på NK och fick ett bord för två på Melanders fisk. Vi åt en perfekt röding och njöt av varsitt glas Chardonnay. 

Vi skippade kaffet efter maten, för det tänkte vi ta på något annat ställe innan vi skulle ta tåget hem igen.


Det slutade med en gratis kopp Nespresso som vi bjöds på och vips så hade vi uträttat ett ärende som vi hade, men kanske egentligen inte skulle uträtta just i lördags, då vi åkte tåg... Vi köpte nämligen en kaffemaskin som vi pratat om att köpa till Wikers Bohus.  En ny modell från Nespresso, som heter Vertuo Plus och har en helt ny sorts kapslar.  Ibland kan jag faktiskt sakna det där med att bara trycka i en kapsel i maskinen och så har jag en kopp klar direkt, även när vi är i Wikers Bohus. 

Mannen i mitt liv bar runt på den där maskinen tills vi satt på tåget. Som tur var, så hade vi ju inte så mycket ärenden kvar att uträtta. Faktiskt bara att köpa lite ostar och charkisar där i NK´s saluhall. 


De där ostarna och charkisarna de tog vi till mellanmål hemma i uterummet, efter att dottern W hämtat oss med bil vid tåget. Vi har sådär 4 km till stationen, och det är mycket skönare att bli hämtad med bil än att ta bussen... 

Vi grillade flankstek på kvällen, så himla gott,  och sedan satt jag och Mannen i mitt liv uppe ganska länge och lyssnade på musik från slutet av 80-talet och mindes tillbaka... 


Jag är så glad att vi har varandra och att vi trivs att göra saker tillsammans likaväl som vi trivs att bara vara hemma och umgås med varandra. 

Så var det ju Mors Dag igår. Inte att förglömma. Utan Mannen i mitt liv hade jag ju inte haft mina underbara döttrar som alla dök upp här hemma hos oss en efter en. Jag fick ljuvliga vackra blommor i massor (som pryder både bord och köksö) och snygga krispiga kökshanddukar. Jättefin uppvaktning med andra ord. De vet vad mamma uppskattar! Underbara barn! 

Tyvärr hann vi inte umgås så mycket med just S och hennes familj, för Lillprinsessan fick jobbigt med andningen och fick lov att uppsöka barnakuten. De kom hem under kvällen och Lillprinsessan mådde bättre efter att ha fått inhalera några tillfällen.  (Förkylningsastma, precis som hennes ena moster led av som barn...)


Småprinsarna hann vi se mer av. De lekte glatt med bilar och duplo och den äldste Lillprinsen följde med morfar ut och lagade Robbans (robotgräsklipparen) tråd som mormor lyckats gräva av vid maskrosrensningen... 

Vi kunde samtidigt stilla dottern J´s oro över att den äldste lillprinsen skulle ha fått diabetes 
(man ska inte googla på olika saker och därmed skapa oro för sig själv!) eftersom vi ju faktiskt enkelt kan kolla blodsockret själva här hemma. Det visade inga som helst tecken på det! (Att han råkat kissa på sig några gånger, beror nog helt på att han glömmer bort att gå på toa, han är knappt 3,5 år...) Däremot blev han lite sur på mormor som var den som stack honom i fingret, men han tinade upp och glömde bort det när han fick höra att vi hade lekt doktor. Han erbjöds att sticka mig i fingret, men det ville han inte. 


 Dottern A och hennes J kom lite senare på kvällen, eftersom A jobbade till 18:15 ute på Barkarby Outlet. Vi gjorde det mycket enkelt med "fika" igår. Det blev mackor på eftermiddagen som mellanmål och på kvällen blev det kokt korv med bröd, helt i denna mors smak... ;)  Inget spår av fikabröd eller tårta. 

Ja, det blev en mysig, lugn och fin Mors Dag som avslutning på en lycklig helg!


Och nu är det kortvecka, till helgen åker jag och Mannen i mitt liv till Wikers Bohus och njuter av lite långledigt! Maria

2 kommentarer:

  1. En härlig och mysig helg du haft. Skönt att bo på landet med ändå så nära storstan.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Så himla mysigt med såna där dagsturer in till stan och bara mysa runt!

    Kram Lena

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...