tisdag 12 februari 2019

Tisdagstrevligt med töser, tonfisksallad, tekakor och en svärson


Men vilken härlig tisdag det blev!


Startade som vanligt med den där promenaden vi brukar ta, jag och Ferry. Vilken skillnad på snö-djup... inte alls så supervintrigt längre! 

När jag kom hem hade dottern J sms:at och frågat mig om jag skulle vara hemma. Hon behövde studiero för sitt tentaplugg och det fick hon inte hemma på sin gata i stan, där de bygger bostäder på granntomten...


 Eftersom jag skulle vara hemma tackade jag glatt ja till sällskap. 

Jag satte mig i uterummet med min havregröt och när skålen var tom, så ringde jag och gratulerade min mamma som fyller 75 år idag. GRATTIS! 

(och nu har jag fått bekräftelsemejl på att blombudet levererats också!Och när jag satt där på "trappsteget" i uterummet och pratade med henne i telefonen så konstaterade jag att jag var tvungen att knäppa lite soliga bilder på uterummet. 

Så härlig tid nu, med den bleka vintersolen som NÄSTAN börjar bli en vårsol... 


 J dök upp och hon satte sig i uterummet för att plugga. Jag åkte iväg och köpte vad jag behövde för att fixa lunch till oss. 

Det blev en tonfisksallad som vi åt i uterummet. 

Så mysigt att sitta och prata om livet tillsammans i lugn och ro utan små gossar (barnbarn) som oftast är med och tar uppmärksamhet. De var ju förstås på förskolan. På tal om förskolan, så sms:ade den andra tvillingdottern, S och undrade om jag var hemma... Jag behöver inte känna mig ensam, inte. 

Hon och sambon hade varit och lunchat ute, när Lillprinsessan sov middag på förskolan. 


Hon började sin introduktion på förskola igår. På en jättebra förskola, med underbara pedagoger! 

Ja, det är på min gamla avdelning där jag jobbade tills i augusti då jag bytte. Som mormor känner jag mig riktigt trygg! 


När det var dags för dem att hämta henne vid 14-tiden så var det jag och min svärson som gick och hämtade henne. 

Så roligt att träffa "gamla" kolleger och barn. Det var första gången på snart två månader som jag var dit. 


När vi kom tillbaka hem hit, satte jag en deg för tekakor. Lillprinsessan fick mellanmål i form av källarfrallor som jag bakade för någon vecka sedan och hade kvar av i frysen. 

Mums, verkade hon tycka. 

I samma veva kom även dottern W hem, och fyra töser (och en svärson) var på plats samtidigt. Jag är lyckligt lottad! De som inte bor här, åkte vidare hem till sitt, allihop och jag bakade ut och gräddade mina tekakor. 

Och nu är det dags att göra en vegetarisk bolognese och de där tekakorna... de ska bli räkmackor till kvällsfikat vid TV´n... 


Summerar denna tisdag som riktigt trevlig på många sätt! 


Maria

2 kommentarer:

  1. Härligt med huset fullt av kärlek.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Jaa, det där underbara ljuset som börjat skifta över i vår! Och mysigt med alla ungar som ploppar upp här och där :-)

    Kram Lena

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...