fredag 8 februari 2019

Förmiddagspromenad på Kleven denna Fredag


De bästa Fredagarna kan helt klart vara de fredagar som man vaknar upp här på Smögen!


Jag vaknade redan kl 05:37 och kunde definitivt inte somna om, fast jag hade behövt det.

Jag låg vaken rätt länge igår kväll och lyssnade på regn och vind utanför som piskade och slog mot fönster och fönsterdörr. 

Eller lyssnade och lyssnade... jag kunde liksom inte undgå att höra.


Någon gång efter klockan sju gav jag upp, det skulle inte bli någon mer sömn förstod jag. 

Solen går upp senare här på morgonen än vad den gör hemma, så när Mannen i mitt liv och Ferry gick på sin morgonrunda, tyckte jag att det var lite för mörkt (jag ville ju ta kameran med mig) så jag stannade hemma och förberedde frukost tills de kom tillbaka.


Vi åt frukost vid TV´n, Mannen i mitt liv betade av några jobb-samtal, och det blev allt ljusare  och ljusare ute.


Vi bestämde redan då när Mannen i mitt liv och Ferry gick, att vi skulle ta en promenad  senare tillsammans, efter frukosten. 


Så det blev en förmiddagspromenad denna Fredag! 


Vi gick bort till Smögenbryggan, gick längs de nedstängda butikerna och restaurangerna hela vägen bort mot de klassiska sjöbodarna, som man rätt lätt får upp som träff om man googlar "sjöbodar smögen". 


När bryggan tar slut får man gå en liten, liten bit längs bilvägen, så kommer man över till Kleven, en liten ö som sitter ihop med Smögen. 


Det var det som var tanken med promenaden nämligen. Att gå Kleven-leden. 
Vi gjorde det i somras en gång. 

Det är mäktigt att vandra på klipporna på sommaren, men det är nästan snäppet mäktigare så här års. 

Vinter och havet dånar och det blåser rätt friskt. 


Vi brukar säga till varandra, jag och Mannen i mitt liv att vi ska vara glada att vi är friska och pigga i kroppen och att det är viktigt att vi håller oss så friska och rörliga vi kan, så långt det bara går. 

Det är en liten utmaning att ta sig fram på vissa ställen i terrängen, speciellt om det blåser hårt. Balansen testas och tränas. 


Vi gick leden och man kommer fram bland dykarklubb och båtaffärer, så får man gå längs vägen en bit innan man är tillbaka på Smögenbryggan och kan gå samma väg tillbaka. 


Jag har sagt det förr, många gånger, men jag säger det igen... det är något speciellt med såna här ställen så här års... 

ställen som sjuder och till och med kokar av liv mitt i juli, för att nästan helt och hållet läggas i dvala den här tiden på året. 


Det är så otroligt häftigt att kunna få vara här då och då under hela året. 

Uppleva alla årstider och se förändringen, inte bara i naturen utan förändringen i samhället som sådant, se hur allt kommer att vakna till liv sakta men säkert fram i påsk...


De där "berömda sjöbodarna"... många har nog sett dem på bild och många har nog sett dem på riktigt. Men jag tror de flesta har knatat förbi dem under sommartid. De flesta som varit på Smögen har nog varit här på sommaren. 

Mitt tips till de som "bara" varit här på sommaren... prova gärna att besöka Smögen någon annan årstid, det är helt underbart.  Testa hösten, till exempel! Att vandra på klipporna en solig dag i september är ljuvligt!

Men en solig dag i Februari är inte heller helt fel! 
Maria


3 kommentarer:

  1. Det verkar ha varit ett smart drag att vänta på att solen skulle ge sig till känna. Så härliga bilder! Det tackar jag för :-)

    Kram Lena

    SvaraRadera
  2. Kan nästan känna de friska vindarna från havet när jag tittar på dina bilder.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...