onsdag 2 januari 2019

Lugnt men stormigt nyår


Hej, så här på 2019´s första vardag. Hoppas ni alla hade ett trevligt nyårsfirande. För vår del, blev det ett riktigt lugnt firande. Jag och Mannen i mitt liv på tu man hand nere i Wikers Bohus.  Helt okej! 


Förr om åren har det firats på krogen, det har varit familjeträffar, det har varit barnmiddagar hemma, det har varit parmiddagar, utemiddag och på senaste tiden har det blivit jag och Mannen i mitt liv på tu man hand. Firandet har alltså förändrats genom åren. 


Det blev en soft och mysig nyårsafton med långfrukost och pyamashäng fram till lunch... Promenad  på Smögenbryggan som såklart ligger nedstängd och rätt öde så här års. Det har absolut sin charm det med! 


Vi badade spa-bad och vi åt havskräftor för tredje kvällen av fyra (och den där fjärde kvällen bjöd på räkor... ) man kan bara inte låta bli... det är ju bara SÅ gott! Vi tog en promenad mellan förrätt och varmrätt för att se om det fanns plats för att ta en drink i baren på Göstas, eftersom det var mer än fullt när vi gick förbi på eftermiddagen och tänkte ta en drink eller något. 


Tyvärr måste jag ge Göstas ett par minus nu, eftersom när vi kom dit, så gick det inte att få något i baren, för de tog bara emot supégäster (att det var nyårssupé på menyn, det visste vi eftersom vi funderade tidigare på att boka bord) . Vi kunde få komma tillbaka efter kl 23.... men då ville vi ju vara hemma i värmen och ladda för nyårsskålen. 
Tilläggas ska att det var inte ens halvfullt i lokalen och att det var inte dukat i baren, så där hade vi ju kunnat suttit en liten stund faktiskt...  Jag tycker definitivt att man hade kunnat upplysa om att krogen var stängd för andra än de som bokat supé,  på sin hemsida där man väljer att kalla sig "kvarterskrog". Så minus där, och minus för att vi några dagar innan gjorde upptäckten att vissa bord serverades bröd och smör före maten, och vissa bord inte... (vi hörde till de som inte fick). Trist, för vi brukar ju alltid vara så nöjda. 


Hur som helst, vi gick en promenad i blåsten, när vi ändå var ute, innan vi gick hem i värmen och gjorde en egen cocktail innan varmrätten. Efterrätten "hoppade vi över" och tog bara en slät kopp kaffe och myste i soffan och kollade på Stockholm rekviem. Utanför tilltog blåsten och det var nog i det närmaste storm...? 


Tolvslaget kom och vi skålade in det och åt lite ost och charkisar till champagnen. Summerar 2018 som ett bra år, och ser fram emot ett fint 2019. Vi tittade på alla fyrverkerierna från våra balkonger. Vackert, ja... men jag tycker SÅ synd om alla djur som blir skrämda. Vår Ferry bryr sig inte ett dugg, men vår stora vovve som är i himlen nu, han var alldeles förstörd fram emot trettonhelgen. SÅ glad att han slipper den plågan nu. Dotterns häst hade också blivit orolig ute i sitt stall, tydligen. 


På nyårsdagen tog vi en sovmorgon, åt frukost i lugn och ro, började titta på Dirigenten och sedan plockade vi ihop och åkte hemåt på tidiga eftermiddagen. Det tar ca 5,5 - 6 timmar att åka med något litet stopp efter vägen, så vi var hemma vid 19-tiden och stormen hade vi tydligen tagit med oss hem hit till Uppland.


Jag gillar inte när det blåser så mycket så det är storm eller stormvarning... så inatt har jag sovit rätt dåligt faktiskt. Får liksom en oro i kroppen. Skönt då att kunna vara hemma och bara ta det lugnt. Tvätta lite, plocka med vissna julblommor, kanske sätta ihop den där årskrönikan som jag hade tänkt knåpa ihop i mellandagarna, men som inte prioriterades då. 


Maria

4 kommentarer:

 1. Ett skönt och mysigt nyårsfirande ni haft. Tråkigt med kvarterskrogen, vem vill komma tillbaka efter 23.00.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Skönt nyår ni har haft. Här blåsye det orkanvindar utanför knuten inatt så jag sov dåligt jag med. Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Godt nyttår. Ser ut som dere har hatt en fin nyttårsaften.
  Klem Christina

  SvaraRadera
 4. Jag gillar de där nyårsaftnarna på tu man hand bäst. Det är sånt ståhej en sån kväll, så det är skönt att ta det i sin takt och göra som man har lust.

  Håller med dig. Blåst och storm är INTE kul! Blir också konstig i kroppen.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...