lördag 5 januari 2019

Krönika 2018 - Q1


 Början av året var rätt bloggfattigt. Vi kom hem vid trettonhelgen efter en ljuvlig ledighet på åtta dagar i Wikers Bohus. Jag hade ingen vidare blogglust och fundferade faktiskt rätt seriöst på att sluta blogga eller kanske börja om helt med en ny blogg. Det blev ingetdera då, men än idag funderar jag ibland på att börja om på nytt med ny blogg och nytt namn. 


 I Januari firade vi två 25:åringar. Tänk att vi haft barn SÅ länge, och snart är de 26... våra tvillingdöttrar. 


En morgon när Lillprinsen den yngre sovit här med sin mamma, tog jag fram kameran och knäppte typ 100 bilder på honom. Söta ungen!


I början av Februari åkte jag och Mannen i mitt liv till London. 


En myshelg med restaurangbesök och shopping. 


Vi bodde på samma hotell som i Februari 2017... och man kan ju undra om det kommer bli en repris även februari 2019?


Vi gjorde en ganska spontan extravända ner till Wikers Bohus, för att vi längtade och behövde köra ner lite köksstolar. Gjorde iordning det lilla köket, "bistron" i källarplan. Tanken då var att renovera upp det, men nu funderar vi starkt på att göra ett till sovrum av det. Vi har två kök till och i takt med att barnbarnen blir äldre och förhoppningsvis någon gång ännu fler, så kan det vara bra med ett sovrum till istället. 


Vi upplevde nästan våren några dagar i Wikers Bohus. Hade stämt möte med byggfirman som skulle klä om vårt hus och byta alla fönstren. 


Fina dagar och fina promenader när vi hämtade lite inspiration till fasad-detaljer.


Och hemma var det mera snö än på länge...Jag som egentligen inte alls är vintermänniska fokuserade positivt och fann mig rätt bra i det där med snö och kyla....


Jag sydde ett lapptäcke i rosa färger och vi gjorde iordning vaggan som min pappa slöjdat ihop till vår mellandotter när hon skulle komma till världen...


Så kom hon äntligen, Lillprinsessan, vårt tredje barnbarn, första flickan. 
Det blev rätt tätt mellan besöken i Wikers Bohus. I början var det ju mycket som skulle fixas när ett hus på typ 200 kvm, tre plan ska möbleras. Det är inte helt klart än faktiskt. 


Vi fixade till sovplatser i "källar-rummet" och piffade fint där.


 Och gjorde det ombonat och trevligt i "stjärnrummet". Fixade så att alla i hela familjen skulle kunna fira påsk där...


I början av mars åkte jag, Mannen i mitt liv och yngsta dottern till fjällen en långweekend. Jag hade tagit mod till mig att testa slalom för första gången i mitt liv! Tog ett par privatlektioner. Det gick över förväntan och det var riktigt kul. Jag kommer nog aldrig bli en inbiten van utförsåkare, men jag skulle kunna tänka mig att åka lite då och då. 


Vi besökte också båtmässan i Älvsjö i mars. Vi skulle ju köpa båt, och det fanns ju en hel del att välja på... Även i mars njöt vi av härliga dagar på Västkusten.


 Njöt av sol och klippor. Så där off season. Vi fixade lite med det sista i "renoveringen" av köket. Skillnaden blev rätt stor med varmt grått istället för som innan vitt och lite kallare. 

Det blev vårdagjämning och snön låg tjock kvar... Våren kändes väldigt långt borta 2018...


Men mot slutet av mars började det dra ihop sig till påsk i alla fall. Jag piffade med fjädervippor ute och ägg i påskriset inne. Och tulpaner såklart. Självaste påskafton kom, hela familjen samlades i Wikers Bohus. Vi firade mellandotterns 23:årsdag och vi åt påskmat. Upptäckte glatt att vi alla fick plats i köket, vilket vi inte trott. 


Vi upplevde en traditionsenlig "påskefyr" och njöt av att vara tillsammans. 


Det var utvalda delar av mitt första kvartal dokumenterat på bloggen. 


Maria

5 kommentarer:

 1. God morgen! Dere ser til at dere har hatt et kjempe fint og ikke minst innholdsrikt 2018. Koselig at du deler bilder fra året som har gått. Jeg har i flere måneder også tenkt om bloggen min skulle få bestå. Men når jeg nå fant flere av svenske bloggere ,så ble det rent hyggeligere. Er jo det å få litt respons. Vi er fåtall av norske interiørbloggere igjen. Ønsker deg en fin lørdag.
  Klem Christina

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig början på ditt år som varit. Tur att du bestämde dig att fortsätta ditt bloggande.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Mysig krönika. Så mycket ni hann med på årets första kvartal. Det är så roligt att läsa tycker jag, jag kommer ihåg det mesta.
  Jag pressade in en krönika i tre delar mellan jul och nyår:). Kanske skulle väntat och dragit ut på det lite. Jaja...:) Har också funderat på just mitt bloggnamn om man skulle byta... samtidigt är det ju lite inarbetat...funderar vidare...
  Kram och ha en fin lördag

  SvaraRadera
 4. Fina foton! Kör på här tycker jag. Du behöver inte byta namn eller blogg. Why fix something that is not broken...Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 5. Så mycket mysigt, fint och trevligt du hann med under första kvartalet. Roligt med en liten repris. Man glömmer så fort.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...