torsdag 10 januari 2019

Jag hittade mina nötknäppare!


Jag vet inte hur det är med er men med mig är det så ibland, eller ganska ofta kanske, att jag ser något någonstans som jag kanske inte tänker så mycket på då. 

Men sen kommer jag på att "Hmm... det där var nog ändå något för mig". 


Precis exakt så var det strax innan jul. Jag hade sett en inredningsdetalj, i förbifarten på en websida, som såg ut som en "gubbe" eller en uniformerad gubbe, typ soldat... 

Tänk er de där som marscherar i Tomteverkstan där i Kalle på julafton... 


Efter några dagar slog det bara mig att, men en sådan vill nog jag ha faktiskt. Så jag gick in på samma sida, men den gick inte att hitta längre. 

Det är då min jakt på Google börjar. 

Jag skriver in olika tänkbara sökord och vips så har jag faktiskt hittat något. Kanske inte exakt vad jag sökte men något liknande i alla fall.  
De heter Nötknäppare, "gubbarna" som jag sökte. Jättefina, fanns i flera webshopar med både grå eller röda jackor. Fanns... de verkade vara rätt slutsålda. 


Men då går det upp ett litet ljus i mitt huvud... Men va tusan... har jag inte sett just de där någonstans? Eller.. var det inte de? 

Johodå... visst hade jag det! I den fina inredningsbutiken där i Vemdalen. Ja, jag var ju absolut tvungen att gå in där för att leta, nu när vi var där sist.  Ganska mycket folk var det och lite trångt. Jag höll precis på att ge upp och tänkte att jag måste väl ha sett fel när jag till slut hittade dem!  

Nästan 400 kr styck kostade de och jag tänkte att det kanske räckte med en... Men Mannen i mitt liv tyckte de skulle stå i par. 

I sådana lägen lyssnar jag alltid på honom och gör som han säger ;) 

Så nu står de där sida vid sida, stiliga och stolta, mina fina nötknäppare!  Tycker de gör sig bra hemma hos oss. De passar med sin lite "amerikanska stil ". 

Jo, det är ett vinterpynt, men eftersom jag inte plockat bort allt än, så kunde jag ju inte förpassa dem direkt till vinterpyntlådan när de är alldeles nyinflyttade. 


Maria


5 kommentarer:

 1. Så fina och vilken tur att du fann dom till slut. Man kan bli tokig när man sett något på nätet och inte hittar det igen.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Hej vännen. Skriver lite till dig på rasten här.
  Känner igen känslan och letandet efter något man sett. Skönt att du fick tag på dom, mission completed 😘😉.
  Gärna en fika på Hamnbageriet snart igen 😃.
  Barn är så olika, William älskade att fika när han var liten. Och nu också :).
  Tror jag har hittat en kjol till festen på lördag, får se om den passar.
  Idag ska jag till optikern efter jobbet, har ju Synsam abonnemang, så nu kan jag byta ut ett annons tre par glasögon om jag vill.
  Ha fortsatt sköna dagar
  Kram vi hörs

  SvaraRadera
 3. Hej Maria! Längesedan jag kommenterade, min höst har varit fullständigt upp och ner. Såg att du blivit lyxhustru och att ni skall bygga
  i fjällen, låter helt underbart. Då har du ju hur mycket som helst att blogga om. Tycker dina nötknäppare är jättefina har kollat på sådana, men de passar inte här hemma.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Fina! men kan man knäppa nötter med dom undrar en dum en. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 5. Så himla fina. Helt klart annorlunda!

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...