söndag 21 oktober 2018

Hemmahelg med höstpiffad porch


Det blev ännu en hemmahelg för vår del. Tredje hemmahelgen på rad är inte direkt vad vi är vana vid, jag och Mannen i mitt liv. 


 Det var inte meningen så heller, från början, faktiskt. För två veckor sedan, första helgen efter att vi kommit hem från USA, skulle vi varit på Stockholm Beer & Whiskyfestival. Men ingen av oss hade någon egentlig lust så vi ställde in. 


Förra helgen skulle vi ha åkt till Wikers Bohus, var tanken, men det kom andra superviktiga saker emellan så vi skulle inte hinna med det helt enkelt. 


Ja, så blev det tre helger hemma och det har varit riktigt skönt faktiskt. Mannen i mitt liv har fixat en hel del inne i bastun även denna helg och jag har bland annat höstpiffat på vår porch. 


 Jag har gjort ett arrangemang med minipumpor, julros, murgröna och ett LED-ljus i en av alla vin-trä-lådor som jag har i mina ägor. 


Så har jag knåpat ihop en krans av lite höstiga konstväxter. När vi var i Boston så blev jag så vansinnigt sugen på att fixa till en höstkrans när jag såg alla fina kransar och andra höstdekorationer som de boende hade vid sina entréer. Vi såg massor av fint! (Bilderna från Bostonvistelsen kommer i veckan!) Så mycket inspiration!


Vi sitter ju gärna på vår porch lite då och då året om, och där det extra mysigt med lite piff efter årstid.  Igår eftermiddag satt vi där en liten stund och smuttade på en Ginger Beer, jag och Mannen i mitt liv.  Älskar att sitta så där med honom och smida planer...


Mina Boll-kryss är fortfarande galet vackra så det finns ingen anledning att byta ut de mot ljung. Får se om det blir några vintriga växter längre fram. 


När vi sitter därute tar vi dynor med oss ut såklart. Vi har ju tak så de kan ligga kvar ute, men grannars katter brukar gärna vilja hoppa upp där och det är inte så trevligt med katthår...  Jag tänker att jag ska köpa ett par fuskskinn och skulle ju allra helst vilja att de låg kvar ute jämt, men det är nog ingen idé, tyvärr. 


Nu kommer det en tid med en hel del inbokat men jag hoppas vi hittar lite tid då och då att sitta där och mysa ändå!Maria

5 kommentarer:

 1. Så fint och mysigt du pyntat. Vi har också haft hemmahelg, pysslat med att sätta upp lampor i vardagsrummet. Och promenerat och fikat:).
  Nu lagar Daniel mat och jag sitter vid köksön och sippar på ett glas vitt.
  Saknar dig
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Så fint du har höstpyntat och kransen var jättefin som du gjort.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Så vackert, förstår att ni gärna sitter därute. Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Wow !!! absolutely fantastic blog. I am very glad to have such useful information.

  หนังออนไลน์

  SvaraRadera
 5. Ibland är det så himla skönt att bara vara hemma och skrota. Så himla fint du gjort. Så tråkigt det där med grannkatter! Om man vill ha en katt på sina stolsdynor så skaffar man ju katt själv. Jag tycker egentligen inte man ska behöva acceptera andras katter. Men tyvärr, sån är lagen... :-( Det är bara att hacka i sig. Jag hade själv aldrig valt att ha katt om jag bodde i villaområde för jag hade tyckt det var så vansinnigt pinsamt om de skulle hänga hos grannarna.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...