torsdag 12 juli 2018

Ljuvliga dagar

 
Vilket väder! Vilken semester! Vilka ljuvliga dagar!
 
 
 Här njuter vi fullt ut i vårt paradis! Nästan så vi måste nypa oss i armen för att fatta att det är verklighet alltihop! Jag och Mannen i mitt liv kom i lördags och i måndags kom svägerskan och svågern med en leverans av vår båt som vi beställt från Båtshoppen  i de gamla hemtrakterna.
 

De stannade hos oss tills igår och förutom deras trevliga sällskap så fick vi även en hel del ovärderlig hjälp kring båten.  Mannen i mitt liv har väl kört en hel del båt förut, men det är alltid bra med lite extra "proffshjälp" och goda råd och tips.
 

Även svärföräldrarna dök upp på tisdagen och när båten var sjösatt och döpt så skålade vi i champagne efter att "grabbarna" tagit en liten allra första premiärtur. Båten är döpt till Mormor af Smögen, eftersom Lillprinsen den 1:e tyckte att båten skulle heta mormor. Hur sött och gulligt av honom!? Båten "mormor" är betydligt mera vattenduglig än den här mormorn, som helst håller sig på land...
 

Men jag var med på den "riktiga premiärturen" igår som vi gjorde tillsammans med svägerskan och svågern. En riktigt fin tur blev det i det vackra vädret. Vi "tränade"¨på att tanka i sjömacken och vi gled förbi Smögenbryggan och fick en annan vy än från land, vi passerade också genom "smyghålet" på vägen hemåt, en ganska trång passage.  Och jag ska väl erkänna att jag var glad att svågern fanns bredvid, men Mannen i mitt liv klarade den galant på egen hand.
 

Jag och Mannen i mitt liv har precis kommit hem från en liten tur med båten då vi haft Ferry med sig. Det gick bra att ha honom med i båten, och han kände sig nog lite mallig när han trippade iväg till båten i sin flytväst ;) Fast... jag tror att han håller med matte, det är allra mysigast att glida fram sakta. När det gasas på så att hår och öron fladdrar, så är det inte lika mysigt ;) Men vi vänjer oss väl...  ;)
 
 
 
Maria

7 kommentarer:

 1. Åhh båtliv är ju fantastiskt. Jag är lite ledsen att Pappa ska sälja sin båt men ingen av oss kan ju det där med grunnor och kobbar och skär. Fina bilder som verkligen är sommar för mig. Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni får lära er Pia! Alla har varit nybörjare (precis som jag) någon gång ;-)
   Kram/

   Radera
 2. Hej vännen! Grattis till båten, så roligt. Så söt Ferry är i sin flytväst. Lykke har också en liknande, hon älskar att åka båt. Vi har faktiskt inte åkt båt ännu här i Marina, det har blåst. Men nu verkar vädret stabilare, idag har det varit riktigt varmt.
  Förstår att ni har sköna dagar på Smögen. Ser fantastiskt ut på bilderna.
  Vi har haft ett litet möte med konsulten på tomten ikväll, så roligt att få en genomgång av allt som hänt.
  Ha sköna dagar
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Vad härligt det ser ut! Vi pratade just om det idag att det är dags för oss att lämna Gotland och åka till västkusten en sväng vid tillfälle. Så längesen. Ha en riktgt härlig sommar! Kram //Tina

  SvaraRadera
 4. Så härligt ni har det.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 5. Vilka fantastiska dagar! Och ny båt! Vad kul. Jo, Sverige bjuder verkligen på sin bästa sommar på åratal. Men här i Dalarna börjar gräsmattorna att bli lite gul-bruna.
  Kram och njut!
  Anneli

  SvaraRadera
 6. Jag är lite som du jag. Är inte jätteförtjust i att hänga i en båt. Vill gärna ha fast mark under fötterna. Men visst, det är rätt härligt emellanåt också!

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...