lördag 23 juni 2018

Missad dans, men bra ändå


Hoppas ni har det bra denna Midsommardagen!? Vi har det bara, bara bra! Vi njuter av sol och ett Smögen som kokar av liv och rörelse! Midsommarfirande och fotbolls VM, man kan lugnt säga att ön lever fullt ut!
 

Igår åt vi traditionsenlig lunch med sill och färskpotatis. Gott och trevligt. Det blåste rätt mycket på dagen, så vi satt inomhus. W hade gjort jordgubbstårta, på jordgubbar som Mannen i mitt liv nästan fick köa för att köpa vid åttatiden på morgonen.
 

Efter tårtan begav vi oss bort till parken där det skulle hållas dans runt midsommarstång. Vi var lite senare än utsatt tid och missade hela dansen. Vi som är från Dalarna ursprungligen är vana vid att dansen varar liiite längre ;) Men strunt samma, nu vet vi precis till nästa år hur saker och ting går till. Då tar vi tårtan med oss och "pick-nickar" som nästan  alla andra gjorde...
 

Vi såg i alla fall midsommarstången, och inte för att vara sån... men... ja, midsommarstänger i Dalarna är nog lite maffigare ;)  Vi tog en liten promenad bort på klipporna och njöt av fantastisk havsutsikt innan vi gick hem och packade ner krabbfiske-grejerna och gick över gatan och ner i "vår vik".
 

Vi hade knappt vågat drömma om det läge vi faktiskt  har här på vårt hus... vi har havsutsikt från balkongen och vi har bara ett par hundra meter ner till en brygga där vi kan fiska krabbor och vi har hittat en båtplats fem minuters gångväg bort, vi har badplatsen ca 10 min bort.... Så nöjda och tacksamma för att vi haft möjlighet att köpa detta hus. (Jo men även om vi jobbat hårt för att uppnå drömmen, så kan man känna tacksamhet tycker jag)
 

Lillprinsen var jättetaggad på att fiska krabbor och vi fick upp två små rackare som vi självklart släppte tillbaka ner till sin mamma i vattnet igen. Så härligt att få vara med och uppleva detta tillsammans med sina barnbarn. Och faktiskt... det var krabb-fiskepremiär för mig med, som aldrig varit på Västkusten innan vuxen ålder.
 
 
 På kvällen grillade vi och bara tog det lugnt här hemma. Ungdomarna tog sig promenader i kvällssolen och de som promenerade bort till Smögenbryggan kunde rapportera om en hel del "röj-röj". Jag och Mannen i mitt liv överlade snabbt om vi skulle ta oss en titt för att se hur kvälls-livet går till på midsommaraftonen... men bestämde oss rätt snart för att inte förstöra den idyll vi har ;)
 

Vi kunde bevittna att det förmodligen var en del håll-i-gång, från vår balkong då vi såg polisbussar åka skytteltrafik fram och tillbaka...  Vi stördes dock inte speciellt av det hela, då vi inte bor mitt i samhället, utan på lagom avstånd. Jag proppade öronproppar i öronen och slapp även höra musik från närliggande fester ;)
 

Idag har vi tagit en fika tillsammans med min bloggvän Maria och hennes D och deras son W, inne i Kungshamn. Och när vi promenerade tillbaka över till vår ö, kunde vi konstatera att ön fylldes på med ännu flera festprissar!
 
 
 Parkeringen precis här vid infarten till ön, var fylld med "halvcampande" ungdomar som liksom slagit lite läger med stolar intill sina bilar. Mannen i mitt liv hade sett att någon låg och tog en tupplur i en av bilarna. Det härliga vädret gör att feststämningen är på topp!
 
 
 Jag förstår att ungdomarna njuter, men själv är jag rätt nöjd med att vara vuxen och trivs bäst här hemma på min terrass... haha... man börjar bli gammal, kanske? ;)
 

Nu ska jag dock unna mig ett glas cava och sätta mig ute i solen. Ikväll blir det något helt annat än midsommarmat... det blir fish and chips, men det blir nog i alla fall lite gubbröra till förrätt! Ha en fortsatt fin midsommarhelg!
 
 
Maria

9 kommentarer:

 1. Tack för fikastunden, lika mysigt som alltid att ses en stund.
  Krabbfiske är det bästa när man är liten:). Så många härliga bilder från ert Wikers Bohus. Ni bor verkligen jättebra där.
  Kram på dig vännen

  SvaraRadera
 2. Låter som en härlig midsommar i alla fall. Ha en fin lördagskväll.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Hej igen, det här är en bättre sida att kolla in =)
  https://vimeo.com/user43274535

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för info, men inget som intresserar någon av oss ;-)

   Radera
  2. Hi hi, nej det förstår jag men du skrev att det var en massa halvcampande ungdommar här och där och därför ville jag bara ge en vänlig hint om varför de ungdomarna möjligtvis var där.

   Radera
 7. Härligt! Ja jag förstår att du stannar på altanen. Krabbfiske låter jättekul. Kraaaam Pia

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...