torsdag 14 juni 2018

Lite nostalgi när mormor följer med till BVC


Idag har jag haft förmånen att få följa med när S skulle på 4:månaders kontroll på BVC med Lillprinsessan.  Jag har inte min bil hemma denna veckan (den har W lånat och dragit ner till Wikers Bohus med några kompisar) och BVC ligger nere i samhället, så vi tog bussen.

  
Lillprinsessan sov sött i sin vagn och vaknade redan strax efter att vi kommit fram. Vi var tidiga och det var lunchstängt så vi passade på att gå ner till vattnet, alldeles nedanför,  och kika lite. 


Området där deras BVC ligger, är väldigt vackert och pittoreskt. Lokalerna är ett gammalt sjukhem som numera inrymmer Läkargrupp (vårdcentral) och även skola och förskola är beläget i en av byggnaderna. Så finns det lite andra kontor där också om jag fattat saken rätt. 

 BVC-besöket gick utmärkt. Lillprinsessan fick godkänt i precis allt! Längd och vikt utan anmärkning, följer sin kurva exemplariskt ;) Själv var jag en mycket stolt mormor och fylldes lite av en nostalgisk känsla när jag tänkte tillbaka 25 år i tiden, då jag själv gick på BVC med mina tvillingdöttrar (den ena är ju S, Lillprinsessans mamma). Både själva minnet från tiden då de var så små men även minnet av att jag hade min mamma med mig varje gång jag var på BVC under deras första år. För innan de kunde gå själva var det lite svårt att gå ensam på de där besöken, när jag skulle bära båda själv.. Det var nämligen inte okej att rulla in barnvagnen ända in på "undersökningsrummet", konstigt nog...? 


Det var mysigt att ha mamma med på de där besöken och jag är glad åt att ha det som ett minne. (Herregud, det låter kanske som att min mamma inte finns längre....? Men det gör hon!) Jag har förstått att även min mamma tyckte om de där stunderna. Vill minnas att vi brukade köpa med lite fika hem efteråt. Jag och S fikade också efteråt här hemma. Lillprinsessan som sov hela bussresan och hela fikastunden, vaknade strax innan de skulle promenera hem till sig igen. Och såklart var hon på sitt allera mest strålande humör. Som alltid, typ...  Goa tjejen... Maria

6 kommentarer:

 1. Hej Maria,
  Vilket privilegium som mormor att få följa med till BVC och det tyckte nog din dotter var bra också. Jag vet själv vad mammas sällskap och stöd betydde extra mycket när flickorna var små. Vilken otroligt söt liten flicka och vilka vackra miljöer.
  Kramen och ha en fin eftermiddag!
  Anneli

  P.S. Jag måste erkänna att jag aldrig sorterar bort en endaste klänning och har vackra klänningar i garderoben sedan vi bodde i Spanien 1995-1999, och från Zara som inte fanns i något annat land än i Spanien på den tiden. Haha...det blir så när man är en riktig klänning-person. Kram!

  SvaraRadera
 2. Vilken dag 😊.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Härligt umgänge med både stor & liten <3 Ser lite ut som regementsbyggnader.. Vackra hus!
  Ha det gott, kraaam Kate

  SvaraRadera
 4. Mysigt! Jag hoppas jag får vara med om något liknande fast som farmor då. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 5. Men himmel så söt hon är! Vad mysigt att du var med på besöket.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...