måndag 7 maj 2018

När man tänker mest blått...


Nu har jag verkligen bestämt mig... Fondväggen i TV-rummet ska tapetseras om! Tapeten är verkligen jättesnygg, men den fullkomligt ÄTER upp ljuset! Jag har tidigare varit inne på att ändra till blått istället för plommon/rosa som det är nu. Men så har jag släppt tanken igen och "gjort det bästa" med att plocka in lite blått och lite blå-grönt... och visst det har fungerat och jag har varit riktigt nöjd! Men... jag drar ändå mer åt att vilja ha lite mera blått och lite mera dämpade färger. 


Jag tror att jag äntligen fått med Mannen i mitt liv "på tåget". Han har inte varit så pigg på att tapetsera om. Jag tror egentligen inte att det är själva jobbet han vill slippa undan, utan det är nog mer att det är han som valt tapeten... ;)


Jag har beställt hem några tapetprover men ingen av dem kändes riktigt rätt. Jag valde ut två i blått och en i grå-beige. Men vi tänker oss nog en lite skarpare, med lite mörkare grått. Randigt ska det bli i alla fall. De två blå randiga kan jag tänka mig på ett par andra ställen... Nämligen vårt gästrum som ska fixas till och i vår hall i Wikers Bohus. 


Jag har verkligen snöat in på blå detaljer... Det känns så himla rätt i våra båda hus. Här hemma har vi ju ett hus i Amerikansk New Englandstil, så det passar bra med lite blått och Wikers Bohus ligger ju på kusten ;) 


Den andra delen av vårt TV-rum är också uppdaterad med blått...  


Ett gammalt klot som haft sin plats ute i trädgården för länge sen, har tagit plats på en bok tillsammans med en "tassel". Blått...


Och på den där platsbyggda bokhyllan som ännu inte är klar (och där det bara hamnat en del saker som ska bort också... helt o-stylade bilder!) samsas de med lite "blåblommigt kinesiskt porslin".  De svarta lampskärmarna och mässingsfötterna bryter av lite mot det blå-vita.  Så... bara att leta vidare bland tapeter och fixa mer kuddar i blått... Maria

2 kommentarer:

 1. Blått är både snyggt och vackert.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Hej Maria!
  Ja, vi har verkligen liknande smak. Jag håller med om att randen skall vara en starkare blå. Plocka upp nyansen från det blåvita porslinet.
  Lycka till!
  Kram, Anneli

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...