söndag 20 maj 2018

Mysig helg på hemmaplan


Söndag kväll. Jag har slagit mig ner i TV-soffan intill Mannen i mitt liv som ser på hockeyfinalen. Lite muttrande och lite positiva vrål om vartannat... Ja, från honom, inte från mig. Jag kan inte påstå att jag är jätteintresserad, fast det är ju så klart kul om Sverige vinner...  Jag lyssnar med ett halvt öra och ägnar mig ett blogginlägg istället. Tänkte summera helgen. En pingsthelg, som man knappt tänker på att det faktiskt är, sedan den lediga måndagen togs bort... Förra helgen var ju en magisk helg i Wikers Bohus. Denna helg har varit en mysig helg på hemmaplan. Jag tog ju helg redan i torsdags vid lunchtid. Jag och Mannen i mitt liv var barnvakt på torsdagskvällen hemma hos småprinsarna. Lite kvalitetstid med en Mc Donald´s middag.


Fredagen försvann i en rasande fart, förmiddagen gick åt att invänta en leverans av en köksstol som skulle bytas ut. Mannen i mitt liv kom hem och bjöd på lunch och när han åkte tillbaka till jobbet så åkte jag till stora köpcentret för att fredagshandla och fixa lite annat. Jag konstaterade att det är sista gången jag åker och helghandlar en fredag vid 15-tiden! Jag gillar ju annars att helghandla... men fy så mycket folk det var! Tack och lov för att kunna göra det på förmiddagen istället. Jag köpte en flaska ädla bubblor och vi firade "framgångar och lön för mödan" med både champagne och gratinerade ostron.

Lördag förmiddag kom dottern A brassandes i sin lilla bil, för att förgylla tillvaron med oss. Jag blev så glad när hon berättade att hon skulle sova kvar! Det blev hus och trädgårdsfix för hela slanten! Jag började med att äntligen peta ner något i krukan vid ytterdörren. Sedan var det dags att fatta penseln för att måla stolpar på porchen. Vi har haft en målare här som målat fasaden, men stolparna tänkte jag ta själv. Räcket är underhållningsfritt, helt perfekt! Däremot började inte min målning helt perfekt... Jag tappade den stora färgburken och botten sprack...splash på porchgolvet... snälla A tog bilen och åkte in till stan för att köpa hink med lock för att rädda den kvarvarande färgen och Mannen i mitt liv hjälpte mig att sanera, så vi slipper vitfärgat golv. Puh... men sen gick det bra. Stolparna blev vita.

 
A rensade maskrosor, flera fyllda lövkorgar! Jag gillar verkligen inte de där gula växterna! Försöker hålla undan dem, men det är ju inte lätt när de sprider sig och det finns massor här och där även utanför vår tomt. Tur att dottern är vuxen annars hade vi blivit åtalade för barnarbete. Hon tjänade ihop en hacka och åkte och köpte sig en cykel idag på förmiddagen idag. Även de andra utflyttade döttrarna med familjer dök upp igår. Så mysigt när de kommer hit! J blev lite taggad på att rensa maskrosor hon med, för hon behövde lite nya sommarkläder ;) Så idag kom hon hit själv, utan resten av familjen och fyllde lika många lövkorgar som A gjorde igår. Vi blev av med en massa maskrosor och de tjänade en extra slant. Win-win. Men det finns fortfarande maskrosor kvar om någon annan dotter skulle vilja tjäna en slant ;)
 


Även idag har jag målat. Takstolarna till skärmtaket på baksidan av förrådet. Inte jättekul med vinklar hit och dit och trånga utrymmen i hörnen, men fint blir det när det blir vitt istället för träfärgat. Mannen i mitt liv har bland annat gjort klart en del småsaker, fixat lite i förrådet och skruvat tillbaka alla stuprör och fönsterluckor efter målaren. Som tur var hade jag knappt stigit ur sängen igår morse när han fixade höghöjdfixet, så jag slapp se när han stod och vinglade (?)  på stegen! Fast jag kanske skulle ha varit med och passat på honom...? Men det gick ju bra i alla fall. Ja, det blev en skön och mysig hemmahelg med massor av fix! Jag har inte lämnat gården mer än när jag klev ut på gatan och fotade. Så himla skönt att ha fått en del gjort! Det blir ju så fint när saker och ting blir klart! Skönt att få undan sådana här saker som halkat efter, innan det blir semester. Och härligt att haft barnen med deras familjer här till och från, kommit och gått...
 
 
Maria

3 kommentarer:

 1. Jisses vad du/ni arbetat i helgen. Men precis som du skriver är det skönt att få undan sådant till semestern. Då vill man bara göra annat.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Skönt att få sådana saker gjort också. Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Hej,
  Ni har en typisk traditionell american porch, och där skall kan typ bara få plats med två vita gungstolar i trä men ett litet bord emellan där man skall ställa sin ice-tea :-) Ni har verkligen jättefint och ett unikt och vackert hem.

  Jag är inne på down-sizing och har köpt ett lindblomsgrönt radhus med burspråk och vita knutar. Det är i två våningar och skall nu tapetseras om etc...Dock finns er rejäl altan under tak på baksidan där vi får plats med både det ena och det andra och så finns en liten trädgård som det skall upp ett vitt staket runt. Alltid skall man hålla på med något. Haha! Det tar aldrig slut!!!

  Ha en fin helg!
  Kram, Anneli

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...