onsdag 23 maj 2018

Däckade dygn och en dopkudde

 
Så skönt att vara på banan och benen igen! Jag gick hem tidigare från jobbet i måndags och hann inte mycket mera än hem innan jag däckade i något jag först trodde var magsjuka. Men med facit i hand med resten av symptomen och gamla erfarenheter, så tror jag mer att det var en typ av migrän.
 

Hur som helst, idag orkade jag mig upp och kände mig rätt pigg efter att ha fått i mig frukost och ännu mera vätskeersättning. Eftersom jag ändå behövde vara hemma och ta det lugnt (och för säkerhets skull sitta i "karantän" 48 timmar) , så passade jag på att förbereda för Lillprinsessans dopkudde.
 


Det är en alldeles lagom stillsam syssla som pågår mellan två och tre timmar, där jag bara suttit och vaktat maskinen medan den gjort broderijobbet. Ja, den syr ju själv men jag behöver ju hjälpa den med att byta färg på tråd och eftersom hela broderiet är på typ 38000 stygn så behövs det även bytas undertråd ibland. Och ibland går tråden av, så det bästa är att sitta med och hålla ett vakande öga även om den sköter sig i stort sett själv. I vanliga fall kan det kännas som lite "bortkastad tid" att bara sitta och titta på, men idag var det faktiskt avkopplande.
 
 
Det är några veckor kvar till hennes dop, och det känns bra att ha passat på att tagit tag i broderiet, självaste kudden snor jag ihop ganska snabbt. När Lillprinsen den andre skulle döpas, hade jag heeelt glömt bort att Lillprinsen den förste hade fått en dopkudde, och eftersom jag gärna vill vara så rättvis som möjligt så var det bara att grotta ner sig i ateljén en dag efter jobbet, nästan så där i elfte timmen... Jag stängde av omvärlden totalt och nästan stängde in mig med maskinerna! Det slipper jag denna gång!
 

Jag tycker ju att det är hur kul som helst att göra sådana här saker vid symaskinerna. Lappar och broderier... Men under press och stress är ju inget kul. Senaste tiden har jag inte haft någon "skaparlust" alls, så det har inte blivit någonting gjort sedan förra dopkudden i december. Jag har både ett lapptäcke och en kudde som jag "har i huvudet" men inte fått till, men nu blev jag lite sugen faktiskt.
 
 
När broderiet var klart, så hoppade jag ur nattskjortan och tog mig en skön dusch med hårtvätt och inpackning. Älskar den där känslan när man varit sjuk och man känner sig så där extra fräsch efter en dusch. Härlig känsla också att se sig i spegeln och se att den lite lagom solkyssta hudtonen med alla mina nya fräknar, fanns kvar efter den blekt grön-vita nyansen jag mötts av ett par dygn...
 
 
 
Maria

6 kommentarer:

 1. Hej vännen. Har du varit sjuk, så trist. Skönt att höra att du är på benen igen. Den kudden blir ju jättefin, en perfekt doppresent.
  Jag väntar på D som snart kommer hem, har varit i Stockholm idag igen. Tror det blir en stund på balkongen med kanske ett glas vitt, det är ju ändå lillördag :).
  Krya på dig. Vi hörs
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Tråkigt att du har varit sjuk men skönt att se att du är bättre igen, håller med dig om att det är skönt att ta en dusch och frächa upp sig efter man varit dålig. Så söt doppresent. Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Men usch och fy att du har mått dåligt, hoppas verkligen att du mår bättre vännen. Så himla fin dopkudde. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 4. En bra mjukstart att sitta och vakta maskinen när man varit sjuk. Så fin den blev dopkudden.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig blogg du har och vilka fina hem ni har. Krya på dig och ha en jättefin helg! Kramar //Tina

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jag hoppas att du mår bättre nu. Jag håller med om att det kan vara skönt att gå på lågvarv hemma ibland. Tänk vad det går att göra på en symaskin hemma! Det ser specialbeställt och jättefint ut.
  Kram och ha en fin helg!
  Anneli

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...