måndag 18 december 2017

Stämningsfull helg


Vilken härlig stämningsfull hemma-helg vi haft! Lördagen bjöd på dop. Lillprinsen den andre "skötte sig" exemplariskt i den vackra lilla kyrkan där dopet hölls.  Han bjöd prästen på sitt allra härligaste leende.  Vackert och stämningsfullt och lite extra mysigt att besöka kyrkan så här inför jul. Jag kan inte undgå att bli lite sådär extra tacksam för vad jag har här i livet, när jag sitter så där i kyrkan och fylls av glädje, värme och kärlek... 


Efter dopet bjöds det på kalas, både för barnet som döptes, men även för hans storebror. Det var ju dessutom Lillprinsens tvåårsdag i lördags! Tänk att han redan är två år...  Och som vanligt så är hans mormor usel på att fånga honom på bild utan att det blir suddigt eller konstiga miner ;)  Efter kalasandes gick jag och ett par av döttrarna upp på stan för att köpa fisk på saluhallen. 

Kvällen bjöd på en trerätters i uterummet tillsammans med döttrarna A och S och en av svärsönerna. Så mysigt att avrunda en härlig lördag låd et sättet. Jag och Mannen i mitt liv hann förresten med en flaska champagne i badet också... Under tiden som döttrarna klädde granen.  Det är nog första året de fått fria händer... jag har alltid varit en julgransfascist och styrt pyntandes med järnhand... men nu är de ju vuxna och vet hur mamma vill ha det ;) Fast vi förfärades alla tre över att jag köpt en guldstjärna till de silvriga kulorna... Blir till att leta guldkulor ;) 


Söndagen blev en riktig hemma-dag, jag var knappt ut utanför dörren mer än när jag tog ut Ferry.  Jag myste runt i min nya pyjamas fram till 14-tiden då jag slängde på mig lite "skruttkläder" och stekte en massa julköttbullar... Check på den! 


Minsann hann jag inte med lite inredning i alla fall! Svärföräldrarna hade med sig ett par lampor som jag sett i den charmiga möbelaffären i deras hus. Det var ju stängt när vi var där förra helgen, men vi hade spanat in dem genom skyltfönstret och bett dem att köpa två åt oss tills de kom ner denna helgen.  Så nu har vi bytt ut lamporna på de runda borden bredvid soffan. Det blev riktigt bra med lite guld-bronzigt kinesmönstrigt.... 


Lamporna som fick flytta på sig... ja de står nu på skänken i hallen och ser så lagom malliga och maffiga ut! Och jag är barnsligt supernöjd att se dem när jag kliver in i hallen! Precis så där amerikanskt som jag vill att det ska vara! Och nu är det ju verkligen nedräkning till jul och jag ska verkligen njuta av mitt hem och julkänslan som kommit! 


Maria

2 kommentarer:

 1. Vilken härlig lördag och skön söndag och jag skulle le jag med om min hall såg ut sådär, så snyggt!

  SvaraRadera
 2. Mysigt och jätte fin kudde och vimpel du fixa.
  Tyvärr är det ju så med skapandet. Det kommer lite i vågor och inget man kan tvinga fram.
  Ha en toppen vecka!
  Kram Kia

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...