måndag 25 december 2017

När alla åker hem....
När huset varit fullt av barnen, deras respektive och barnbarnen då blir det plötsligt väldigt tyst och tomt när alla återvänt hem till sitt...  Dottern W bor ju i och för sig hemma fortfarande men hon valde att följa med pojkvännen hem. Mannen i mitt liv hade i uppdrag att skjutsa hem några och jag blev ensam hemma med Ferry. 


En mycket trött Ferry som busat runt med Lillprinsen.  En fantastisk julhelg hittills. Barnen har kommit och gått och idag på förmiddagen var första tillfället som vi precis alla var samlade tillsammans samtidigt.  Då delade vi ut lite julklappar till Lillprinsarna. Vi vuxna hade julklappsbyte för skojs skull för ett par veckor sedan, och hade valt bort att köpa julklappar till varandra till julaftonen.  Jag och Mannen i mitt liv gav ändå alla barnen en övernattning på hotell för två,  att utnyttja valfritt datum. Det gjorde vi förra året också. Mycket uppskattat! Jag och Mannen i mitt liv fick lite fina godsaker som "värdinnegåva" och jag fick ju en mysig varm dunjacka, modell längre, typ kappa när vi shoppade härom dagen, jag och Mannen i mitt liv.  Jag är mer än nöjd! 


Jag tycker verkligen om paket, både att ge och att få. Men på julen så tycker jag inte att det är viktigt alls att få paket, det finns så mycket annat som väger upp. God mat, huset fyllt av ungar och kärlek.... Tid för avkoppling och gemenskap. (På min födelsedag däremot vill jag gärna få ett paket ;) ) Det är mycket viktigare än att få paket!  Som sagt, så har vi haft en stor dos av detta och nu blir det en lugn avslutning på juldagen. Vi ska baka pizza, jag och Mannen i mitt liv, ta en glöggdrink och se på film. Och allt detta tänker jag göra iklädd min älskade pyjamas... ;) 
Maria

4 kommentarer:

 1. Mysigt att läsa om er julafton. Paket är ju egentligen inte viktigt alls, men roligt är det:). Och Daniel hade gått "all in" i år. Jag måste ha varit jättesnäll:)
  Vi har mest suttit vid köksbordet med tända ljus idag, men nu flyttar vi oss till soffan för filmmys.
  Kram på dig min vän

  SvaraRadera
 2. God fortsättning! Låter som att ni, precis som jag, har haft en riktigt mysig julhelg!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Jo, kan tänka mig att det blir lite skillnad när alla åkt. Mannens moster brukar tycka det blir väldigt tyst när vi varit i Finland och åkt hem.... )
  Önskar dig ett Gott Nytt År
  Kram Kia

  SvaraRadera
 4. så fint du har gjort. ha en fin vecka. kram

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...