tisdag 12 december 2017

Bildbomb på julpiffat kök och en del tankar om tid...


Hej, hopp och snart bara elva dagar kvar till julafton...  Mysigt, mysigt! Längtar! Längtar efter tid för gemenskap, lata morgnar och filmförmiddagar i soffan... Längtar efter LEDIGHET!!!!


Ibland undrar jag hur mycket ledig tid jag behöver för att hinna med allt som både borde hinnas med och som vill hinnas med... Säkert någon som känner infen sig? Eller? 


Fast det konstiga är ju egentligen att när jag arbetade heltid och hade fyra hemmaboende barn, då hade jag julpiffat färdigt till första advent, alla julklappar var färdiga till senast Lucia... Jag planerade noga när köttbullar skulle lagas och när det skulle bakas lussebullar med barnen...


Nu när jag "bara" jobbar 75% och bara ett barn bor hemma... nej, då har jag inte hunnit med lika mycket. Fast... jag lägger väl tiden på något annat förstås? För dygnet har ju alltid lika många timmar.... oavsett vad vi gör med dem ;) 


I fredags så julpiffade jag vårt kök. Jag gick "all-in" på det rödrutiga!  Ja, jag har alltid varit lite svag för rutigt och tyckte att det passade med lite "country-style" i beige-rödrutigt efter några år med lite diskretare vitt eller grått...


Ja, jag byter till julgardiner i vårt kök... "gammaldags" kanske, tycker nog många? Men jag gillar att följa årstider just i köket och byter faktiskt några gånger om året där! I år har jag varit "gammaldags" och lagt på ljusmanschetter i julens tecken också! ;) 


Även kökssoffan får andra kuddar några gånger om året. I år plockade jag fram några "bortglömda" ur mina gömmor. Har hur mycket kuddfodral som helst, tror jag ;) (Fast inte lika många som antalet klänningar ;)


Tomtar däremot, det är det väldigt glest med hemma hos oss... De enda jag har är de virkade ärvda efter farmor.  (Fast jag misstänker att det är min mamma som virkade de till min farmor? )


Doftrankorna har fått stjärniga julkulor och nya vita jul-krukor. Det är ingen text på baksidan, så kanske jag bara snurrar på de i januari när julen är över..? ;) 


Mina fina österrikiska hus har tagit plats på vårt sideboard tillsammans med "fuskljus" i ljusstakarna. Jag har verkligen anammat detta med fuskljus både här hemma och i Wikers Bohus. Känns tryggt och säkert!


Ja, det blev en ganska så röd jul i vårt kök. Jag är egentligen inte så överdrivet förtjust i rött i inredningen. Men... jag fastnade lite för det där röd-beigerutiga tyget och då blev det så här. Vi kommer inte sitta i vårt kök och fira nyår, så då kändes det som att det kunde funka ;) För ett nyårsfirande med röda gardiner intill... nej, det går bara inte! ;) 


Jag är inte så där värst mycket för att hålla på traditionellt piff, så nästa år kanske det ser helt annorlunda ut? För varje år som går, så blir det mindre och mindre med juligt piff.  Istället har det blivit mer vintrigt piff. Renar, barrväxter, julblommor, ljus.... Vinterpynt istället för julpynt. 


Stolen intill murspisen har fått en julig kudde i "lantlig" stil och en fuskfäll, som jag egentligen hade köpt till Ferrys hundkorg... stackarn som blev utan när matte upptäckte att den passade så bra i stolen där under julen... eller kanske under hela vintern... ;) 
På tal om vinter, så har det verkligen blivit vinter här hos oss!  Mycket snö har det kommit och jag undrar om den kommer ligga kvar eller om den kommer smälta bort innan jag ens hinner med att fota den i dagsljus? ;) 


Maria

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Jättefint! Jag älskar dina rutiga julgardiner. Det blev så varmt och mysigt med dem. Och oj vad kul att se en bild som verkligen visar viken open floorplan ni har, det har jag aldrig sett innan. Mysigt och luftigt. Väldigt amerikanskt där man ofta har the family room som öppnar upp direkt från köket. Så hade vi både i Maryland och Florida. Det var så mysigt. Jag kunde stå vid köksön och se öppenspisen i the family room.

  Ha det gott och trevlig Lucia!

  Kram, Anneli

  SvaraRadera
 2. Vilket helt underbart vackert hem ni har! Stilfullt, hemtrevligt, luftigt och STORT!!! Verkligen julmysigt!
  //M-L

  SvaraRadera
 3. Jättefint!
  Det ser så mysigt och ombonat ut.

  Ha en fin luciadag!
  Kram Jonna

  SvaraRadera
 4. Så piffigt och fint! Ja, tänk så mycket man hann när man hade små barn. Dels hade man ju ett högre tempo och dels var man mer strukturerad och planerande, som du säger. Man får se det som att det är ett gott tecken att man inte hinner så mycket längre.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 5. Som sagt, rött hör julen till tycker jag. Det blev väldigt mysigt med rödrutiga gardiner. Kraaam Pia

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...