tisdag 5 december 2017

Att ha varit i Wikers Bohus i nästan en vecka...


Redan när vi fick tillträdet till vårt "Wikers Bohus", ("vårt andra hem" på Smögen) , så bestämde vi att 1:a advent skulle tillbringas där.  Och vilka fantastiska dagar vi fick! 


Vi åkte i Torsdags eftermiddag, i en alldeles sprillans ny bil, dessutom. Med lite tur att vara granne med bilförsäljaren på Bilia i Uppsala så kunde Mannen i mitt liv precis hämta ut sin nya Volvo XC 60, en laddhybrid, innan vi for iväg. (Plötsligt blev min 2 år gamla Audi A6:a den gamla bilen...;)


Vi kom ner ganska sent, vid 21-tiden och då hade Dottern J, svärsonen och Lillprinsarna redan hunnit installera sig. De åkte ner redan på morgonen, för att vara med oss där nere tills på Söndagen. Lillprinsarna sov när vi kom ner, men vi vaknade av små springande fotsteg på fredagsmorgonen och det blev en hel del barnbarnsbus och barnbarnsnys hela vistelsen.  Jag var nog lite naiv när jag trodde att jag skulle ha tid att göra fina mysiga blogginlägg när vi var där nere... Jag fick inte ens till några fina bilder på Lillprinsarna ... än mindre några så där "bloggigt snygga" bilder när vi bakade äppelpaj en dag...  sanningen är att jag inte prioriterade att lägga ner den tiden, utan vi var bara i nuet och tog dagen som den kom. Jag hann som sagt i alla fall med att baka. Två gånger, till och med. Mannen i mitt liv och svärsonen satte upp lite kakel i köket. 


Vi promenerade på Smögenbryggan och njöt av solen, vi köpte färska räkor och hade "räkfrossa", vi badade spabad och vi gjorde även ett besök på Sportshopen i Grebbestad. (Jag fick en sådan snygg "skiddress", så nu måste jag lära mig åka skidor... fast det går himla bra att promenera i den också, förstås... ;) )


På lördagen var det  julmarknad på Smögenbryggan som vi självklart passade på att besöka. En hel del folk faktiskt och mysigt och trevligt, men ganska kallt när man var dum nog att lämna mössan hemma...  Vissa små affärer höll öppet i sina bodar och Brandförsvaret i Sotenäs kommun visade upp sina bilar. Lillprinsen passade på att provsitta, men var nog lite besviken över att han inte fick köra ;) 


Man kunde även kolla in lite konst och besöka bildarkivet för att se gamla Smögenbilder och jag ångrar att jag inte köpte en "marin detalj" där... hoppas de finns till salu i sommar när de öppnar igen... Passade på att köpa en annan grej i en inredningsbutik, då det var 20% rabatt på julmarknaden.  På söndagen åkte Dottern med lilla familjen hem igen, men vi stannade tills idag, tisdag.  Mer om det i ett annat inlägg...Maria

2 kommentarer:

 1. Ser jätte fint och mysigt ut! Där kommer ni nog trivas himla bra.
  Det är bra att leva i nuet och lägga bloggbilder åt sidan. Njut och ha det bra!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 2. Låter hur mysigt som helst! Klokt att inte prioritera fotande och bloggande! Jag har tyvärr lite svårt med det där :-)

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...