söndag 31 december 2017

2017 Året som gick...


 
Årets sista dag. Snart är 2017 ett minne blott...  Jag brukar summera det gångna året som en slags "bloggkrönika". Just nu tycker jag att jag hamnat i en ordentlig bloggsvacka, senaste tiden har jag verkligen levt i nuet med allt vad det innebär. Tiden har inte räckt till att blogga och den riktiga lusten har heller inte funnits. Kanske håller jag på att avveckla min blogg för att istället "satsa" mer på instagram, vem vet? (Där finns jag som mariawiker71 om någon är intresserad


Därför blir det ingen "bloggkrönika"  i år, men jag tänkte ändå att jag skulle summera väldigt kort, året som gått.  2017 har varit ett händelserikt år, inte bara ute i världen utan även för mig.

 
Vi har gjort massor under 2017, det har varit hotellnätter lite här och där, både i Örebro när vi ville ha ett mysdygn "lagom långt bort", i Gävle med hela familjen när Mannen i mitt liv och svärsönerna fyllde sitt Mackmyra fat. Flera nätter i Stockholm och några på Smögen. På Smögen köpte vi ju oss vårt älskade "andra hem" i början av sommaren. En investering i ett relativt stort hus med inte mindre än tre kök, där vi ska kunna få plats hela familjen som bara växer... Tillträdet fick vi först i Oktober och sedan dess är vi nu här för fjärde gången. Bästa stället att summera året på!

 
Vi har gjort resor till både London och USA, där vi bodde i både New York, Newport och Boston. Jag kom just på att jag inte ens berättat om Boston för er...
Vi har förärats med ännu ett litet gossebarn. Vårt andra barnbarn och vi fick veta att vi får ett flickebarn som barnbarn i februari 2018. Vår yngsta dotter tog studenten och därmed är alla fyra döttrarna verkligen vuxna.

 
I medias krönikor pratas det så klart mycket om terrordådet mot Sverige den 7:e april 2017. Vi hamnade ju också rätt mitt i det, denna fredagseftermiddag en av gångerna vi skulle ha myshelg i Stockholm, jag och Mannen i mitt liv.  Vi hade precis klivit av tåget och var på väg upp mot Hötorget när "allt bara hände"... Vi blev strandade och till en början även inlåsta på en hotellbar där vi "sökte skydd". Det var en oerhört märklig upplevelse som jag hoppas vi slipper vara med om igen.  Det blev ännu en påminnelse om hur fort livet kan förändras. Jag har tänkt mycket på den där dagen under året, så klart sätter det sina spår...
 
2017 har varit ett reflekterande år på många sätt och vis för mig personligen. Jag har gjort SÅ många reflektioner över saker i mitt liv, både "nutid och dåtid", rannsakat och utvärderat... Om jag har blivit en bättre människa vet jag inte, men många bitar har fallit på plats för mig ;)   Jag har definitivt blivit bättre på att stanna upp och leva i nuet, något som jag egentligen varit medveten om i flera år. Jag har kommit till insikt  över vissa saker och känner en enorm tacksamhet över allt jag har här i livet. 2017 har varit ett känslomässigt år med närståendes hälsotillstånd och operation, förändrad livssituation för någon annan närstående,  detta är något jag inte skrivit speciellt uttömmande om här på bloggen, men ändå påverkat mig.


Idag är det alltså årets sista dag, inte bara nyårsafton som ska firas, utan även min och Mannen i mitt livs förlovningsdag. Vår 27:åriga förlovningsdag ska firas med champagne, havs-promenad, god mat, spa-bad....  Vi firar på tu man hand här i vårt andra hem, vårt "Wikers Bohus" som för oss är vad jag tror man menar med "sitt smultronställe".  Och dagen och kvällen, den blir vad vi gör den till. 

 
Jag avslutar min års-summering med ett stort TACK till alla er som läst min blogg under året  och önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
 
 
 
Maria
 
 

9 kommentarer:

 1. Gott Nytt År, hoppas ni får en härlig sista 2017 dag på ert underbara smultronställe. Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Så fint skrivet om ditt 2017. Så fina bilder!
  Gott nytt år!
  // M-L

  SvaraRadera
 3. Gott Nytt År till er ❤️
  Jag får väl skaffa instagram då ;).
  Fast vi hörs ju av ändå 💗
  Ha en jättemysig kväll
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Hej Maria,
  Jag önskar dig och din familj ett fantastiskt gott nytt och spännande år.
  Ett stort grattis till ert underbara hus i Smögen. Det skall bli så kul att få se lite fler bilder därifrån.
  Kram och ha det gott!
  Anneli

  SvaraRadera
 5. Tittar in och önskar dig ett alldeles underbart 2018!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Hej hej...
  Vilken fin årssummering...
  Ja ni har verkligen hunnit med massor!
  Gott Nytt År förresten..;)
  Såklart du inte kan sluta blogga....det förstår ju vem som helst!!
  Instagram är smått pilligt och jobbigt att läsa....ingen aning om i fall jag följer dig där... ska genast kolla...;)
  Kraaaaam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha du ser så snurrig jag är....;) Men jag blandar ihop fb och insta...;) Följer ju dig på båda...;)

   Radera
 7. God fortsättning! Verkligen ett innehållsrikt liv du har haft. Det är med bloggsvacka och vara i nuet kan jag skriva under på. Samma här!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 8. Verkligen hänt mycket :)
  Önskar dig en fin start på 2018.
  Kram Pia

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...