onsdag 27 september 2017

Lite rost i köket och konstgjort till Smögen


Men se där ja! Köket har fått en liten "light uppdatering"! En gnutta färg skadar inte! 


Jag brukar säga att jag inte är en "färg-människa" när det gäller inredning, utan att jag föredrar brunt, vitt, beige, grått, svart...  Det stämmer kanske inte helt och hållet. Jag föredrar absolut de där naturfärgerna som bas i inredningen, alltså på golv, väggar, möbler... Då är det skönt med lugna toner som vitt, grått, beige, svart...  Jag har lärt mig det efter de där åren med terracotta, gult, blått, rosa, grönt... på väggarna... 


Det är galet skönt att ha den där lugna basen istället. Hellre plockar jag in accentfärger på kuddar, filtar, vaser, blommor...  Ibland blir det en accentfärg och ibland vågar jag mig på flera samtidigt. Nu var det alltså köket som fick sig en skvätt färg. Lite rost till naturfärgerna.  En kudde på kökssoffan i rostrött. Ja, det blev bara EN kudde, jag hade tänkt mig två, men tyckte det räckte med en. Lagom ska det vara!  För att det skulle finnas något mer i rost som höll kudden sällskap, så satte jag i roströda ljus i lyktorna. Plus att jag köpte ett paket servetter i samma färg till dukningen ;) 


 Blommor är ju också ett sätt att ta in färg! Här har jag som hastigast bara stoppat ner lite konst-snittblommor. I roströda toner. De ska egentligen flytta med ner till Smögen. Det kommer ju inte fungera med äkta blommor där, så jag har köpt några konst-växter.  Både snitt och krukväxter.  Det är inte det snyggaste som finns, men samtidigt vill jag ju att det ska se bebott ut även när vi inte är där! 


Konst-snittblommorna har jag hittat hos Blomsterlandet. Det är inte jättebilligt , den här buketten gick på runt 300 kr, och jag behöver fylla på den lite.  Men de håller ju i evighet förstås... Hur många kronor lägger man inte ner på äkta snittblommor under året... det är tulpaner, liljor, rosor och för att inte tala om alla hyacinter... ;)   Som sagt den här buketten ska följa med ner till "Wikers Bohus" på Smögen. Jag vill ha lite höstfint när vi kommer ner om snart bara två veckor! Maria

3 kommentarer:

 1. Fint med höstfärgerna!
  Vad spännande. Är det så kort kvar innan ni får ta över huset?
  Kram Kia

  SvaraRadera
 2. Men åh vad fint, du borde jobba med inredning kram

  SvaraRadera
 3. Du har hittat helt rätt med det roströda tycker jag. Jättesnyggt! Fint att det kommer igen både i kudde, blommor och det du har på skänken. Jag är så dålig på att byta ut inredning efter årstid, det blir lätt att samma hänger med året om. Få helt enkelt kopiera dina ideer rätt av:). Eller så får du/ni komma hit och ge mig expertråd:)
  Ha en fin dag vännen.
  Jag är rätt slut efter föräldramöte på W's skola igår.
  Kram Maria

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...