fredag 15 september 2017

Fredag och nu börjar nedräkningen till Smögen!


God morgon Fredag!  Veckans bästa dag, kanske? Vi har kommit till mitten av september redan! Vad fort det har gått, tiden efter semestern!  Eller hur, visst har den väl?


Nu börjar nedräkningen för oss. Nedräkningen tills vi får tillträde till vårt hus på Smögen. Vårt "Wikers Bohus" som vi skrev kontrakt på i början av juni. Då kändes det som att det var evigheter innan vi skulle komma till den där dagen., tillträdesdagen.Nu är det bara en månad kvar!


Jag har redan införskaffat en del inredning och "piff" som lampor, lakan, ljuslyktor, frukostskålar, kaffekoppar, brödrost, vispskålar, underlägg, kökshanddukar... m.m m.m... Det allra mesta är köpt på rea, när det såldes ut i somras. Och det mesta går i blått...  Jag hade tänkt mig att blått skulle få vara huvudfärgen tillsammans med naturfärger som vitt, grått, beige  och brunt. Inredningen ska kännas lite "marin" men den får ju inte bli för somrig, bara... eftersom vi kommer att vistas där då och då året runt.


Sådana där mindre roliga saker ska ju också fixas som vilket bredbandsbolag (heter det så fortfarande??) vi ska ha, larm som kanske kan kopplas ihop med det vi redan har på något sätt, säkerhetslås med kod till ytterdörren. Och så behöver vi ju en TV och ett ljudsystem, förstås... Vi vet att de nuvarande ägarna kommer lämna en hel del husgeråd och inventarier kvar, men är inte helt säkra på exakt vad. Troligtvis kommer det finnas lite möbler kvar (jag vill minnas att huset var snyggt inrett, så det är helt okej att lämna prylar)  så nya sofföverdrag har jag införskaffat (med öppet köp 365 dagar utifall att sofforna inte står kvar ;) ) och så får vi se om vi får åka och shoppa sängar det första vi gör?  Det är som sagt en del att fixa med. Men det känns så himla roligt!


Nu ber vi bara för att den där "Någon" som har problem med hälsan ni vet (för övrigt är det en nära familjemedlem, mer säger jag inte)  hinner få sin operation genomförd som hen väntar på och att vi vet att allt är bra med hen innan det är dags för mig och Mannen i mitt liv (plus ev. några till)  att åka ner och installera oss i det hus som vi hoppas kommer bli vårt andra hem...

Men nu är nu, och nu är det fredag och jag ska ta tag i denna dag, har en del på agendan att fixa med!  Längtar redan efter mitt fredagsbad... ;)
Ha nu en fin fredag alla ni som kikar in här!


Maria

2 kommentarer:

 1. Vilken lycka att kunna äga ett hus på Smögen! Det är ju så vackert där och sådan puls på Bryggan på somrarna!

  SvaraRadera
 2. Det är så jätteroligt att ni är så nära nu, snart snart är det dags att "flytta in".
  Mycket fint ni köpt redan, blått som grund är jättesnyggt i ett kusthus tycker jag. Skålarna och muggarna är så snyggs, kikade på dem när vi var på FreePort.
  Ha en fin helg vännen
  Kram Maria

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...