fredag 1 september 2017

Den nödvändiga Dalarna-trippen - kvalitetstid!


Hej Fredag kväll!

För ett par timmar sedan kom jag hem från den där "nödvändiga" Dalarna-trippen jag både behövde och ville göra. 

Mina föräldrar som börjar bli till åren (Nej, mamma det är ingen förolämpning... jag är ju mellanbarnet i en skara på fem, med mina 46 år, så det är ju helt naturligt att du börjar bli gammal! ;) )  och håller på att sälja sitt hus för att flytta in lite bekvämare i en lägenhet. Något som jag tycker att de gör fruktansvärt rätt i! 

De hade visning på sitt hus igår och det ska vara visning imorgon igen, så det är bara att hålla tummar och tår för att allt går vägen.  Att tömma ett helt hus med källare, garage och kattvindsskrubbar, uthus och lekstuga... ja, det är ett jobb (Har ju själv flyttat från hus till hus, inte mindre än två gånger så nog vet jag att man upptäcker vad med grejer man har...) som tar tid! 

Det jag behövde göra nu, det var att gå igenom lekstugan och ta reda på mina dockor och min dockvagn. Mina syskon har varit på plats och gått igenom massor av saker tillsammans med våra föräldrar, röjt, kastat och plockat undan inför visning. De har lagt ned många timmar där, vad jag förstått.  Jag är tacksam över att de hjälpt våra föräldrar! Jag är den enda av oss fem syskon som flyttat från orten, och det 20 mil, typ... så för mig har det självklart inte varit lika enkelt att åka dit några timmar då och då. Tyvärr! Hade jag bott närmre så hade jag ju så klart hjälpt till lika mycket. 

Jag och Mannen i mitt liv hade sedan tidigare planerat att åka upp till Dalarna nästa helg, men när jag pratade med min mamma förra fredagen, så kände jag både en vilja och ett behov av att fara upp tidigare. Så igår, direkt efter jobbet tog jag med mig yngsta och äldsta döttrarna och vi for upp.  

Tillsammans med min mamma, röjde vi i den där lekstugan och rensade ut dockor och dockkläder, vi mindes en massa saker. Jag mindes mina gamla dockor och mina döttrar mindes mina gamla dockor, de med... De var lite imponerade över att alla mina dockor hade olika namn. Och jag blev imponerad över att de tydligen döpt någon docka tillsammans med  sin mormor, och att de alla tre mindes den...  

Ja, vi hade några roliga timmar där i lekstugan, delade minnen, skrattade och "bara var tillsammans". Så fint på något vis. Jag flyttade till det där huset med min familj strax innan jag fyllde tolv och flyttade hemifrån sju år senare, så egentligen har jag inte bott i det huset så överdrivet länge. Men jag har livslånga minnen därifrån ändå, eftersom min farmor och farfar bodde där innan. Jag var väldigt mycket där hos min farmor, efter att min farfar gått bort när jag var sju år.  Jag minns att min mamma och pappa skjutsade dit mig på förmiddagen och det var bara jag och farmor hela dagen, tills jag hämtades igen... 

Ja, det finns många fina minnen från det där huset... och många minnen när man ser olika saker och grejer. Plötsligt så får man liksom upp ögonen för saker man inte tänkt på tidigare.  
Vi hade en trevlig och mysig kväll tillsammans igår också, när vi satt samlade i  mina föräldrars lilla kök och småpratade om allt möjligt. Kvalitetstid helt klart!  Jag är så glad att vi gjorde den här lilla trippen de här dagarna.  

Och nu blir det strax fredagsmys med bubbel och någon god hämtmat. 


Trevlig helg!


Maria

4 kommentarer:

 1. Hej vännen. Så skönt att du kom iväg, låter som ni hade det jättemysigt med både tillsammanstid och jobb med att rensa och packa ihop. Kan inte låta bli att tycka det är lite speciellt att vi båda heter Maria och våra mammor heter Laila:).
  Ha en mysig fredag. Själv försöker jag kurera mig från min ömmande hals så gott det går.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Ja, livet har verkligen olika skeden. Bra att de tar tag i det innan de blir för orkeslösa! Nu hinner de njuta av ett lättare liv i lägenhet. Så roligt att gå igenom alla gamla saker man hade när man var liten.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Kloka föräldrar du har, Tänk om mina kunde tänka så. Kanske min pappa skulle bli tokig i en lägenhet om han inte fick skrota runt och pyssla men det finns ju marklägenheter med en liiiten täppa. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 4. Själv försöker jag kurera mig från min ömmande hals så gott det går.


  แตกใน xxx

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...