lördag 19 augusti 2017

Vad blev det för"speciell" flaska igår då ? Jo, en Guldkula...


 Har ni hört talas om champagnen "GULDKULA"?  Det var den champagnen vi valde igår kväll till badet. Vi har tidigare testat den "vanliga" (Premier Cru 299Kr i butiken där man får köpa dessa drycker här i Sverige) och nu blev det en rosé (Grand Cru Rosé 499 Kr i samma butik). Dessa två sorter som vi testat har fallit i god smak hos både mig och Mannen i mitt liv och de är ju dessutom prisvärda! Speciellt den billigare varianten. Annars är det lite si och så med champagner under 300Kr-strecket, då kan jag hellre väja en bra prosecco...


Jaha... och vad det för "speciellt" med denna champagne då, mer än att den ju faktiskt är prisvärd och har ett svenskt namn... Jo minsann, så här är det: När vi var på Stockholm Beer & Whiskyfestival förra hösten så hamnade vi hos en utställare där man kunde testa champagne. Champagnen var denna Guldkula och vi testade den och blev att prata med mannen som serverade den, Håkan Anderson Guldkula som också är mannen som tillsammans med Richard Juhlin ligger bakom drycken. Vi stod där och pratade med honom om lite "historia/kuriosa" bakom dryckens namn, att hans morfar (har jag för mig att det var i alla fall) hade tagit det namnet när han hade flyttat från Sverige till Amerika förr i tiden.  Han berättade också en del om sig själv. Det visade sig att den här trevliga och pratsamma Håkan, han kom ju från samma lilla stad i Dalarna som vi också gör! Det är det som jag tycker är lite roligt och speciellt med den här flaskan ;) Eller den här champagnesorten, ska jag väl säga.


Man blir ju lite lätt vad ska man säga... "lokalpatriot" och "känner med" folk som har sina rötter på samma ställe, när man kommer från en liten ort ;)  Jag tycker hur som helst att det är roligt att en dalmas från den lilla orten har en champagne som är prisvärd och god! Jag tror minsann att det får bli en sort som vi alltid ska ha på kyl ;) Det finns ytterligare två varianter att köpa, men de har vi inte testat än. Har ni testat någon Guldkula? Om inte, jag kan varmt rekommendera den utan att vara det minsta lilla sponsrad! Skål ;)


Maria3 kommentarer:

 1. Den har vi aldrig provat, tack för tipset:). Förstår att den får en speciell plats hemma hos er, vilket sammanträffande. Ibland är världen bra liten:)
  Ha en fortsatt fin helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. God morgon säger jag nästa i ottan en lördagsmorgon...;) Ska iväg med dottern som ska få privatlektion med sin islandshäst av en tränare från Island som är på besök i Sverige !
  Vilket otippat namn på ett bubbel...;) Låter absolut värt att köpa in för att fira lite extra... och jag skulle absolut ha köpt en om en Salabo hade samma sak, för man vill ju sponsra och handla lokalt, eller hur... ;) ;)
  Önskar Er en skön söndag, kram Kate

  SvaraRadera
 3. Nä, har inte ens hört talas om det. Ska hålla utkik. Alltid lite kul med förankring!

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...