måndag 14 augusti 2017

Helgens Gävle-dygn


Japp, helgens utflykt gick till Gävle! Jag har varit en del i Gävle under min uppväxt (kusiner där) men nu var det många år sedan jag var där. Sist var nog för 13 år sedan, konstaterade vi, då vi firade min svärmor som fyllde jämnt...  Då bodde vi på hotell där, hela gänget. Svärföräldrarna, vi med våra barn och Mannen i mitt livs syskon med familjer. 


Denna gången var det Mannen i mitt liv och jag som bjudit med oss hela vår härliga familj, döttrar med respektive och så barnbarnet förstås!  Anledningen var den att Mannen i mitt liv köpt ett whiskyfat från Mackmyra, och nu skulle han och "grabbarna" (döttrarnas respektive, alltså)  som han bjudit in som "fatvänner" åka upp till Gävle och Mackmyra för att fylla detta fat med 30 liter whisky. Grabbarna och Mannen i mitt liv åkte ut till Mackmyra för att fixa med detta och fick sig en rundvandring i destilleriet och avrundade med en liten lätt lunch och whiskyprovning.  Vi andra "gjorde Gävle", vilket var snabbt avklarat ;) 


På eftermiddagen återsamlades vi på Scandic-hotellet och badade i (den kalla) poolen allihop.  Middagen var bokad redan kl 17, med hänsyn till Lillprinsen (nästa sittning var kl 20)   som kanske skulle bli för trött annars. Vi hade en väldigt trevlig middag och det är en ganska "mäktig" känsla att glida in i restaurangen med sin stora familj och slå sig ned där det är dukat för 11 personer, bara vid vårt bord...  Jag är så lycklig och tacksam för alla fina jag har fått till min familj. 


De allar flesta av oss åt buffé och den var faktiskt väldigt fräsch. Ja, jag använder ordet "faktiskt" , för jag är väldigt skeptisk mot bufféer som stått framme och många människor har varit där och "grävt". Men nu var den ju precis framdukad och ny, så då kunde t o m jag äta den ;) Och som vanligt när man äter buffé... det blir ju lätt att man äter lite mer än vad man gör annars... 


Så en kvällspromenad kändes väldigt skönt att smälta maten med! Och den där Lillprinsen som kanske skulle vara trött... Ja, ni ser ju... han ville hellre vara vaken och med än att somna i sin vagn. Och hur härlig är inte bilden där han står på sin ståbräda (övning inför syskonet som dimper ner snart) och hjälper till att köra sin "bäbis"  samtidigt som han håller ett stadigt grepp om sin morfars hand... För mig är det en otrolig värme som sprider sig i min kropp... 


När vi kom tillbaka till hotellet vid 21-tiden var vi alla lite småtrötta (vi hade gått upp rätt tidigt), men kände att vi ville vara tillsammans lite till innan läggdags, så vi tog något litet i baren.  Lillprinsen var nog den som var minst trött av oss. Åtminstone visade han det inte då, för han ville mycket hellre spela det där fotbollsspelet som fanns i lobbyn... Alltså... vilken lycka när det äntligen blev ledigt och han och hans pappa och hans gudfar (som också råkar vara hans mosters sambo, hänger ni med? )  kunde ta en match ;) 
Det blev en riktigt härlig Lördag och på söndagsmorgonen var vi alla uppe i tid för att kunna sitta tillsammans igen hela högen för att äta en härlig hotellfrukost!  Väl investerade pengar att kunna göra något sådant här med sina barn och deras respektive!  Ett trevligt minne att spara!  Och den där whiskyn... ja, den ska lagras några år på Fjäderholmarna, innan den ska buteljeras, så nu får vi se fram emot att åka ut dit för provsmakning ;)  Maria


3 kommentarer:

 1. Härliga bilder på en stor familj. Underbart. Håller med dig helt ang Buffeer, skönt att denna var ok. Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Men åh vilken mysig familjehelg ni haft. Spännande med whiskyn också:)
  Njae det där med bufféer är jag med lite skeptisk till. Då får det vara precis framlagt som du säger, annars väljer jag nog hellre något annat.
  Ha en fin vecka vännen. Läste att du gått ner mer i tid på jobbet, så skönt.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Meeen så mysigt! Tänk att ha en sån stor härlig familj! Vad mysigt ni verkar ha det!

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...