tisdag 22 augusti 2017

Grön inrednings-uppdatering i vardagsrummet


Minns ni Blossa-glöggen från förra året? Den där sorten som brukar få heta aktuellt årtal? Förra året innehöll den kråkbär. Minns ni den? Då minns ni kanske också att det var en grön flaska? (om inte så skymtar ni den på TV-bänken på bilden nedan...Jag minns den mycket väl! Inte för att jag minns så där exakt hur den smakade och så... men jag minns den där gröna färgen mycket väl.  Jag minns också att jag förälskade mig lite i just den gröna färgen då.Jag blev väldigt sugen på att plocka in just den gröna färgen i vårt vardagsrum. Den där mörkgröna färegn som jag minns hette "buteljgrön" någon gång i slutet på 80:talet, när den färgen var populär på kläder...  Minns att jag sydde ett par cityshorts med tillhörande kavaj i den gröna färgen... Snyggt? Ja D Å tyckte jag det ;) Men då, i adventstider 2016, var det knappast cityshorts och kavaj jag tänkte på att ha där i vardagsrummet ;) Nej, jag tänkte mig ju ett par kuddar och kanske en vas. Typ...  Fast det blev inga kuddar i grönt, jag hade redan piffat med mina "juliga kuddar" och orkade nog inte lägga ner någon energi på att leta gröna kuddar. Men jag kunde inte riktigt med att släppa den där tanken på den där mörkgröna färgen, jag ville nog plocka in den till den kommande hösten i alla fall. Jag tokgillar ju blått där i vardagsrummet, men tänkte att jag kunde ju ha både blått och grönt!? Jo, men det kan man... jag förstår om någon kanske är skeptisk. Men när vi bodde på ett hotell här för några veckor sedan och de hade piffat med både mörkblått och just den där gröna färgen, då jäklar bestämde jag mig! 


Så i torsdags var jag och shoppade kuddar i grönt! Två mörkgröna enfärgade och en mönstrad som matchar till. De ligger nu i soffan tillsammans med de mintgröna kuddarna som vi redan hade. I fåtöljerna ligger de blåa kuddarna som låg i soffan tidigare.  På bordet står en ny mörkgrön "bubblig" vas och sällskapar med den lilla runda i mintgrönt. Jag är verkligen tok-nöjd med resultat! Det blev precis så bra som jag hade hoppats på!!! Och den där glöggflaskan som utlöste det hela... de (jag har två tomma sparade) har jag en idé vad jag ska göra med ;) 


Maria


11 kommentarer:

 1. Oj så fint vardagsrum! Riktigt stiligt och visst kan man blanda blått med grönt! Bara det är rätt nyanser som går ihop. Blev lite nyfiken på lamporna vid sidan om soffan. Var kommer de ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lamporna kommer från PR home och är köpta hos Ellos. Jag tokgillar dem!
   /Maria

   Radera
 2. Så jättefint ni har det. Toksnyggt att ta in grönt, och visst passar det ihop med blått. Fint du har det på soffbordet, det har inte jag fått till här hemma ännu. Saknar en vas, den du har är jättefin. Men jag skulle vilja ha en lite mindre. Nu letar jag efter kritvita kuddar helst i linne, och det är svårt att hitta nu när det snart är höst. Annars får jag väl ta i sammet, tror jag såg det någonstans.
  Ha en fin tisdag. Låång dag för mig.
  Kram Maria (längtar tills vi kan ses)

  SvaraRadera
 3. Ser mysigt ut i vardagsrummet och färgerna passar bra där! Ja, ibland fastnar nån färg eller sak och vill inte släppa taget. :)

  Mysig vandring ni fick. Skönt att komma ut och bara få gå runt och njuta av naturen.
  Ha en toppen vecka!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 4. Snyggelisnyggt! Var kommer den gröna bubbliga vasen ifrån?
  //M-L

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det är jättesnyggt med grönt nu... Hehe, trodde aldrig jag skulle tycka det men de är sååå fint!!! Du har så snygga kuddar så. Kram Jannice

  SvaraRadera
 6. Klart jag kommer ihåg den flaskan och den färgen. Jättehärlig. Vad fint du piffat! Gillar't!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 7. So very nice you have it. Cheeky to take in green, and, of course, it fits with blue. Fine you have it on the coffee table, I have not gotten here at home yet. Missing a vase, the one you have is great. But I would like a little less.

  หนังเกาหลีใหม่

  SvaraRadera
 8. I enjoyed over read your blog post.
  Your blog have nice information, I got good idea from this amazing blog.
  I am always searching like this type blog post. I hope I will see again…
  Animation

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...