söndag 20 augusti 2017

Babyshower


Igår hade jag en mysig förmiddag tillsammans med ett gäng fina tjejer/ungdomar.  Det var dags för Babyshower för min dotter som väntar sitt andra barn. Sin andra son för att vara mera exakt. Nuförtiden verkar det som att de allra flesta föräldrar vill ta reda på vilket kön det är på barnet de bär.
 


Själv har jag nog tyckt att det varit "halva nöjet" att I N T E  veta de gånger jag väntat barn, om det varit flickor eller pojkar som gömt sig där inne. När jag väntade tvillingarna så fanns det ju lite olika konstellationer. Två flickor? Två pojkar? Eller en av varje? Visst var det spännande! Men nu är det annat, nu kan man förbereda allt utifrån vilket kön man ska få, om det nu är någon skillnad egentligen....
 


Lite nytt är det ju detta begrepp B A B Y S H O W E R också. Man träffas ett gäng kvinnor (släkt och vänner till den blivande mamman) och umgås en stund. Pratar om barnet kanske. Överöser den blivande mamman med presenter. Kanske man pratar om den stundande förlossningen och det finns kanske de som delar med sig av sina tidigare erfarenheter.  Man kan leka någon "gissningslek" eller "quiz". 
 


Vi höll till hemma hos den blivande mammans tvillingsyster (som ju är min dotter också! ;) ) och hon hade dukat upp så fin brunch där hemma i hennes och sambons lägenhet. Den blivande mamman kom dit sist tillsammans med hennes och syrrans äldsta vän (alltså inte till åldern äldsta utan antal vänskapsår) i tron om att det bara var de tre som skulle äta brunch. Hon blev verkligen glatt överraskad när hon såg oss andra som var där, hon hade inte misstänkt någonting alls! Lyckat!  Tyvärr var jag inte med när presenterna öppnades (OM de öppnades då?) så jag vet inte riktigt vad hon fick till den lille. Jag hade köpt ett set med hundmönstrad body och marinblå byxa från Newbie. Samt att vi också ska köpa en babyinsats till Stokkes tripp-trapp är det tänkt. Jag missade att fota dem innan jag slog in paketet ;) Så missade jag att fota den fina blöjtårtan också. För er som inte vet och undrar "Blöjtårta? Vaaa?"... man rullar ihop små bebis-blöjor till rullar som man ställer tätt ihop så de bildar formen av en tårta, som man dekorerar med diverse prylar.
Så... nu väntar vi bara på att bebisen ska göra entré!
 
 
Maria


3 kommentarer:

 1. Mysigt med en bebis till i familjen, grattis kram

  SvaraRadera
 2. Så fint ordnat, söta fötter:)
  Stort grattis till er igen.
  Ha en fin kväll. Här har vi varit ute och promenerat vid havet..igen:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Så roligt med babyshower! Och roligt att ni får ett till barnbarn förstås!

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...