fredag 9 december 2016

Fredag med julklappsköp

Jisses, så skönt!


Idag har jag avverkat några julklappsköp. Betat av listorna i alla fall lite grann... 
Fast först startade jag min lediga dag med frukost i "finrummet". I oljelampornas sken myste jag lite för mig själv med att kolla på Jul med Ernst. Tack och lov för "play-funktionen". Hur klarade vi oss förr? 

På övervåningen stökade en rörmokare runt och installerade våra element. Japp, vi har bott här i dryga 4,5 år "utan värme" på övervåningen. Trapphålet är placerat ganska centralt i huset och kaminen  där under, så har värmen stigit bra nog upp dit. Vi har haft några "flyttbara" element att ta till om det varit "vargavinter" något dygn, men kan inte påstå att vi frusit. I mitt och Mannen i mitt livs sovrum finns ju också en "fuskspis" att elda i, med spisbränsle och den ger faktiskt värme en stund. 

Men nu har vi altså värme där uppe, så vi kommer väl att svettas innan vi vänjer oss ;) Behöver inte bädda i med duntäcken än i alla fall. Förresten är det ju 7-8 grader varmt ute! Men som sagt, efter en lång frukost åkte jag iväg till det stora köpcentrumet strax utanför Uppsala centrum. Jag stoppade in vovven Ferry i bilen för att han inte skulle vara ivägen för rörmokaren och alla hans små rör, kopplingar och diverse "skrot" ;) Ferry gillar att åka bil och ligger gärna i buren, så det går ingen nöd på honom en timme när klimatet tillåter.

Det var faktiskt rätt lugnt i butikerna till en början och jag betade av klappköpen en efter en och så passade jag på att slinka in i den alldeles nyöppnade affären Johnells. Verkar vara en riktigt trevlig affär med diverse fina varumärken. Fanns lite smått och gott där. Jag och Mannen i mitt liv har köpt oss en gemensam julklapp, så vi köper nog inget till varandra men jag tyckte bestämt att Ferry "morrade" något om att hjälpa honom köpa något litet till husse, när jag lämnade honom i bilen...  Kan vara så att jag gjorde det ;) Hur går det för er? Om ni köper julklappar (vilket man ju inte behöver) är ni i så fall klara?
Maria


6 kommentarer:

 1. Så skönt att ha några klappar avklarade :). Jag har inte börjat ännu:). Men det blir kanske några köpta i morgon.
  Du har det så jättefint hemma<3
  Lykke älskar också att åka bil, och ligga i bilen medan vi uträttar ärenden.
  Ha en skön helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Jag är inte klar med mina julklappar. Men de är säkert snart det.

  Så fint hem!

  SvaraRadera
 3. Skönt att fått en del klappar klara, vi har bara köpt några julklappar men som tur är så köper vi inte så många. Skönt med värme också :) Kram o fin helg till dig!

  SvaraRadera
 4. Inte klar på långa vägar ...älskar ditt hem så mysigt kram

  SvaraRadera
 5. Hej Maria!
  Vet du vad, man MÅSTE få skoja om saker.
  Jag driver ju rätt kraftigt med mig själv ibland :)
  Mit problem är att jag ibland inte kan hålla mig vaken trots att jag liksom "jobbar" emot om du förstår.
  Så jag faller inte in på alla de orsaker som nämns där, men det har varit en del kraftiga situationer i mitt liv som ju kan vara en orsak. Vi får se,
  På något vis är det ändå alltid skönare att ha en orsak tycker jag, Och då vet jag även vad jag mer kan göra åt det liksom.
  Vi köper bara någon liten grej i familjen i år. Sen ska vi åka på skidresa istället, som en stor julklapp liksom.
  I övrigt ska vi göra julklappsleken och en utmärkt grej där tycker jag att biobiljetter är :)
  Ha en riktigt fin helg!
  Varm kram Anna

  SvaraRadera
 6. Grattis! Du vann klockan på min blogg!
  Maila mig din adress och ditt mobilnummer, så jag kan förmedla dina uppgifter till företaget som skickar hem vinsten till dig.

  k.bucht@yahoo.se

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...