söndag 4 december 2016

Efter en skitvecka kommer en helg...

Den gångna arbetsveckan var verkligen en skitvecka...

Redan förra söndagskvällen kände jag i hela kroppen att något var på gång... På måndagsmorgon vaknar jag med jordens halsont. Något som håller i sig hela veckan och utökas med hosta och feberkänsla och jag känner mig allt annat än pigg. Skulle nog egentligen behövt vara hemma och vila.  

Tyvärr var det en riktig skitvecka på jobbet med personalbortfall och brist på vikarier... Knappast läge att vara hemma, bara att bita ihop... Mannen i mitt liv var bortrest ett par dagar i jobbet, så det var bara att masa sig till stallet i mörker och halka utan att ha någon annan som kunde hjälpa till. Så det var en ganska stressig vecka. 


Kände att jag inte alls hade någon lust och inspiration till något blogginlägg. Inte fanns det tid heller... Så kom fredagen och ledigheten och jag kunde andas ut lite. Jag och Mannen i mitt liv hade sedan några veckor tillbaka bokat in en hel helg i Stockholm denna helg. Så vi drog dit efter lunch. Checkade in på hotell och bredde ut oss i en av sviterna. 

Redan under fredageftermiddagen kände jag att jag inte var helt på topp... Något inuti mig som inte stämde. Har haft den där känslan förr och vet att det handlar om att jag haft för stort påslag av stress. (Denna gång  på grund av en infektion i kroppen i samband med hög arbetsbelastning) Kroppen säger ifrån. För mig blir det en lite olustig, orolig känsla och jag är kanske inte lika pratsam som jag brukar. Får en liten känsla av att jag måste "ha koll", känner mig aningen vad ska jag säga... "otrygg"?  Pulsen stiger emellanåt. 

Jag vet att det inte är farligt och jag fokuserar på att slappna av och vi får i alla fall en trevlig och mysig helg där vi för första gången tar chansen att testa en Lobster roll på restaurang här hemma i Sverige.  Smakade toppen. Vi småstrosade i våra favoritbutiker och vi tog en promenad bort till Djurgårdsbron för en förmiddagskaffe. Det var som medicin för min kropp. Promenad i lagom tempo, lite solsken, mysig miljö och bästa sällskap. Att ta en lunch precis mitt i MOOD-gallerian, alldeles intill rulltrapporna, mitt i vimlet och värsta folkströmmarna en lördag i julhandeln, det var däremot verkligen inte min grej den här helgen. Där och då ville jag nästan bara lämna allt och gå därifrån, bara. 
Men samtidigt vägrar jag ge efter, det känns som att då låter jag stressdjävulen vinna ;) Jag vill verkligen kunna göra de saker som jag tycker om att göra!  Vi går tillbaka till vårt hotellrum efter det. Jag lägger mig med huvudet i knät på Mannen i mitt liv, känner mig trygg och avslappnad, vi ser en intervju med en kändis på TV och bara "är" en stund, tills vi går ut på stan igen. 
Vi sätter oss på en betydligt lugnare plats än MOOD-gallerian, vårt "favorithängställe" uppe på NK. På Gaston vinbar, där slår vi oss ner i rottingfåtöljerna med hög rygg, sitter nära varandra pratar om allt möjligt och där kan jag verkligen slappna av. Där är en lugn och behaglig miljö. Vi tar lite bubbel och bara njuter av tillvaron. Sitter nog där en och en halv timme. Minst... Om inte två...? ;) 
Efter en god middag på ganska lugnt ställe, bara några minuter från vårt hotell, så somnar vi ganska tidigt. Jag har en del att ta igen eftersom jag sov ganska uselt natten innan. Det är ju inte så bra när man redan har ett påslag av stress ;) 

Det blev en skön avrundning med ett varv i butikerna precis efter öppning idag. Inte mycket folk som letat sig ut och det blev lite "revansch" för mig att känna att det var skönt att kunna gå där utan att stressen försvårade det hela. Vi uträttade några julklappsköp, och även ett par till oss själva. Fast en av våra egna klappar kommer inte förrän om en vecka. 
Nu är det bara softa som gäller för mig, resten av kvällen. Kanske ett bad med tända ljus, innan det är dags för middag? Och ikväll tror jag det blir att kolla avsnitt 4 av "Gåsmamman". Så himla bra serie!!!! Kanske blev det förresten ett lite "utlämnande" inlägg idag, men för mig är det viktigt att vara ärlig och det hade varit svårt att skriva om denna helg och bara låtsats som att allt varit som vanligt ;) Samtidigt vet jag att det finns fler som hamnar i liknande stressiga situationer och kanske kan jag hjälpa någon med mina tankar om hur jag hanterar det... 


Och så hoppas jag på en bättre vecka nästa vecka... ;) Maria
8 kommentarer:

 1. Jag tackar för ditt utlämnande inlägg, jag känner så väl igen mig! Har känt så här ett tag, det är som att allt bara kom ikapp mig på en gång. Stress på jobbet, roliga men svåra beslut med stugan, Chippens bortgång och sen blev sonen dålig efter det och så är jag ju i en känslig ålder. Det har i alla fall känts bättre nu ett tag. Hoppas att du kryar på dig nu! Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Fint att du delar med dig. Som du vet så gör ju jag också det ;-) Känns liksom bäst så. Vad skönt att du har en kropp som talar om för dig när det blivit för mycket. Jag har ju inte hört ett pip från min kropp tidigare tyvärr. Men nu helt plötsligt så skriker den i högan sky!

  Skönt att du ändå kunde njuta av helgen, trots allt!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Hej fina Maria <3
  Tack för att du delar med dig.. Det betyder mycket att läsa om andras tankar och känslor.
  Har skrivit av mig lite som jag ev delar imorgon...
  Jag nästan skäms för att jag, som varit nära döden, ibland inte tar hand om livet bättre...
  Blir arg på mig själv och samtidigt rädd och då blir jag tystlåten och ledsen inombords...
  Skönt att du kunde njuta av helgen trots allt.
  Va rädd om dig och du, det är ju helt galet att det inte finns vikarier när personalen blir sjuka...:(
  Ta hand om dig vännen!
  Stor kram Anna

  SvaraRadera
 4. Hoppas verkligen att du får en bättre vecka denna vecka. Och att allt ordnar sig. Gåsmamman glömde jag totalt bort igår. Får se om det finns på Play. Ha en fin dag. Kram Annika

  SvaraRadera
 5. Ny vecka nya möjligheter!
  Här har det börjat snoras lite på N så vi får väl se om vi får en sjuk vecka istället.
  Hoppas bara lilleman ska klara sig så länge som möjligt!

  Kram Kia

  SvaraRadera
 6. Åhh Maria, ta hand om dig ordentligt nu. Många bäckar små kan ju leda till stor katastrof. jag vet ju det av egen erfarenhet. Stress är farligt jättefarligt. Skönt att du kunde mysa och njuta lite i alla fall. Jag tycker det är bra att dela med sig av sånt här också. Livet är ju inte bara en dans på rosor även om man kan tro det ibland. Vi har nog alla jobbiga stunder i livet till och från. Jobbet kan verkligen stressa upp mig i alla fall särskilt när det är dåligt med vikarier och när man själv inte orkar riktigt. Mitt råd är Ta det lugnt. Kraaaaam Pia

  SvaraRadera
 7. Vad härligt ni han med en stockholms visit... Jag måste också ta mig till stockholm något framöver och bo på hotell med min käraste... Var så länge sen.Åå,ta hand om dig! :) Kram

  SvaraRadera
 8. Jag tar gärna till mig ditt utlämnande inlägg... känner igen mig och som du vet så har min blogg inte blivit uppdaterad på evigheter.. jag saknar det lite själv faktiskt och tänker att ett inlägg ska komma... det har varit mycket för mig med, fint att du delar med dig och vi hanterar ju stress och otryggheten åp olika sätt... jag hoppas att du har en bättre veckan och får vila dig <3
  Kram Sandra

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...