fredag 14 oktober 2016

Känslor och tankar en fredag

Det är Freeeedag idag! 


Fredagskänslan samsas med en himla massa känslor denna fredag så där i mitten av Oktober. Jag steg upp tidigt imorse, fast jag är ledig på fredagar och kan ligga hur länge jag vill. Men jag gick upp och fixade lite mysfrukost med tända ljus för mig och Mannen i mitt liv. Medan vi åt så småpratade vi lite om ditt och datt och en stund senare vinkade jag av honom när han åkte mot Dalafjällen för lite vandring. Jag är ju egentligen inte stormförtjust i att sova ensam och det finns de som vet varför. Men att få en helt oplanerad ledig helg att rensa skåp, garderober och sånt... Det gillas! Bäst att passa på att göra sånt när man är "ensam". 
Jag skjutsade in dottern till skolan och passade på att köpa hem lite blommor från Plantagen. Hemma igen rensar jag ur lite krukor och njuter av tystnaden. Känner en konstig känsla. Jag tänker på att min systerson som bor i himlen sedan åtta år tillbaka skulle ha fyllt 30 idag... Det känns konstigt att tänka på det. Jag som minns honom som en 22:åring. Eller nästan mest minns jag honom som en liten kille på 3 år, som var livrädd för min kattunge jag hade då ;) Kan inte låta bli att undra hur han hade haft det idag, om han fått leva... Skulle han också haft barn? Tänker på det och tänker på resten av min familj som delar sorgen och minnena. 

Tänker på mina barn, på mitt liv och känner en otrolig tacksamhet över allt jag har! Kanske är det fel att tänka så just denna dag..? Men tyvärr är det ju så att man påminns lite extra när det är något speciellt som händer... 
Hämtade upp dottern i skolan. Hon hade en kompis med sig. Skjutsade de till stallet och kände återigen den där glädjen över att vi haft möjligheten att köpa Egon. Märker tydligt vilken glädje han skänker. På vägen ut till stallet känner jag mig lite lyrisk över hur vackert det är. Passerar en herrgård som jag vet att Mannen i mitt liv gärna skulle köpa ;) Tänker på vilka mysiga höstdagar vi skulle ha på den gården om det var vi som bodde där. Ja, det händer något speciellt med mig om hösten, det är då jag längtar ut på landet. 
När jag släppt av tjejerna tog jag en annan väg hem, passerade ett ställe där jag fått för mig att jag skulle kunna tänka mig att bygga ett hus på höjden. Med utsikt över åkrarna... Bondromantik? ;) När jag kom ut på stora vägen kunde jag öka farten och passade på att höja musiken och kände lite fredagskänsla ;) När jag kom hem messade  Mannen i mitt liv en bild med snö... Usch och fy, snö vill jag inte ha här. Men när jag såg fjällen på bilden så fick jag en sådan stark lust och längtan efter att vandra jag med! Fast på klipporna i Bohuslän! Snart ett år sedan vi var till Smögen och hade höstmys, jag och Mannen i mitt liv. Längtar typ alltid till Bohuslän och klipporna, men just nu tokmycket! Så är min fredag idag! Fylld av känslor och tankar! ;) Egentligen hade jag tänkt göra ett helt annat inlägg men tyckte inte det passade idag, så det får bli imorgon ;) 


Var rädda om varandra! Maria

4 kommentarer:

 1. Fint att få ta del av dina tankar både tunga och mera glädjande tankar. Ibland behövs sånt för att man ska vara tacksam för det man har.

  Ha en fortsatt skön fredagkväll!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Varm kram Maria. Jag önskar dig en riktigt härlig helg. / Pia

  SvaraRadera
 3. Jag ler när jag läser hur du skruvar upp musiken själv i bilen, jag kommer på mig själv med det minst en gång varje vecka, hur jag skruvar upp en bra låt och då känner jag alltid ett lyckostråk.... som att jag blir påmind om hur bra jag har det.
  Många kramar Maria//Jenny

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Som du redan vet..har jag så svårt att förstå längtan hit! Kala karga klippor, som är extra gråa denna årstiden...havet som har den mörka blåa färgen...och sedan har vi BLÅSTEN!!!
  Men gillar man allt det här..så är det perfekt här på kusten...fniss...
  Gillar man sedan tystnaden..stängda caféer och restauranger..då är det fantastiskt!
  Jag kan iof sig tycka..att när jag en tidig söndagsmorgon springer genom ett tyst och öde Hunnebostrand..så kan det ha sin charm!
  Ni får snart igen ta er en liten tur häråt!
  Ha en fortsatt fin lördag!! Kram Annika
  ps..nu lät jag väldigt negativ..visst är kusten fantastisk, men tror att man måste vara lite förberedd på hur "tyst" det kan vara!!

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...