tisdag 4 oktober 2016

Kanelbullens dag

Inte vilken vanlig tisdag som helst...


Nej, minsann... för det är ju kanelbullens dag idag! Nu förtiden finns det ju dagar för det allra mesta här i livet, verkar det som!?

Jag är inte mycket för att lägga alla dessa dagar på minnet, eller ens uppmärksamma dem. Men av någon okänd anledning så just Kanelbullens dag, den vet jag att den är den 4:e oktober. Fråga mig inte varför, för jag kan inte påstå att kanelbullar är det bästa fikabrödet jag vet, även om det är gott! Och jag är ju inte heller stormförtjust i att baka, så det är ju inte för att få en anledning till att baka... ;)

Men jag tycker att doften från nybakade kanelbullar är en väldigt angenäm doft. Och jag minns tydligt hur kanelbullarna som min farmor bakade såg ut. De var stora och så där perfekta. Riktigt fint vetebröd... När jag bakar bullar så blir de så små, så man kan äta typ tre stycken för att komma upp i storlek av en normalstor bulle... ;) 
När det nu råkar vara Kanelbullens dag på en tisdag, så passar det ju ypperligt att köra en tisdagsfika med just kanelbullar! Av storleken att döma på bullarna på bilden, så kan ni ganska snart dra slutsatsen att jag inte roat mig med att baka bullar idag heller ;) 


Uppmärksammar ni Kanelbullens dag? 


Maria

1 kommentar:

  1. Ha Ha! Ja det gör jag idag i alla fall och tror att jag köpte bullar förra året. Man gör som man vill ju. Kraaam Pia

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...