onsdag 21 september 2016

Lill-Lördag från början till slut

Onsdag. Lill-Lördag.


En helt vanlig dag. Inget mer glamoröst än så. Eller nja... inte helt vanlig kanske. Jag som annars bara har ca fem minuter att gå till jobbet, hade ett ärende ut på landet innan jobbet, så det blev alltså en halvtimmes bilfärd innan jag checkade in på jobbet.
Det var en vacker morgon ute på landet och hade jag haft lite mer tid och att det fanns några bra ställen att stanna till på längs den smala vägen, så hade jag knipsat av lite fina bilder, men snabbfotade i alla fall när jag ändå stannade till vid stopp-skylten. 
Jag lyssnade på radion och njöt lite av omgivningen och kände att det var minsann inte så dumt att starta dagen med en stund i bilen. Jag använder ofta "dö-tid" till att reflektera över saker och ting, rensar tankarna, ett slags meditation (?) och kan tänka mig att det är ett bra tillfälle när man åker hem från jobbet att just använda restiden till detta. Man hinner inte reflektera mycket på fem minuters gångväg ;) Fast jag är glad att jag har just fem minuters gångväg. Inga inställda tåg eller bilköer, som jag vet att många i min omgivning brottas med.
Dagen fortsatte i ett skönt mood. Mycket skratt och en jobbdag som flöt på så där fint. Skogsutflykt med sol, kolleger och tio små barn 1-3 år. Lite kaffe i termosen... Ja, ni fattar!? Ibland har jag verkligen världens bästa jobb! Vi avslutade jobbdagen nu ikväll med föräldramöte. Den där känslan man känner när man har ett gäng nöjda och glada föräldrar runt sig, den är verkligen guld värd inom mitt yrke, ska ni veta. För det är ju så att det räcker tyvärr med att en rejält missnöjd förälder klagar och visar sitt missnöje (tyvärr ofta över en struntsak, de hakat upp sig på), för att det ska ta en hel del energi ifrån oss. Så när allt är lugnt och skönt då mår man bara så bra! 

Så det var med en nöjd känsla jag gick hem från jobbet ikväll. Denna Lill-Lördag. 


Maria

1 kommentar:

  1. Det är en av få fördelar med att ha långt till och från jobbet, att man hinner koppla om i hjärnan och kanske lyssna på en pod.

    Trist med missnöjda föräldrar för skitsaker. Ni gör ett grymt jobb, ni som jobbar med barn!

    Kram Lena

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...