onsdag 6 juli 2016

Tack vovven för att du såg till att det blev nya mattor i hallen ;)

Hela våren har jag funderat...

Funderat på en sådan banal världslig sak som att byta ut mattorna i hallen. Ni vet hur det kan vara ibland, kanske? Man kommer på att man skulle vilja ha något annat fast man kanske är rätt nöjd som det är?

Man ser något som är snyggt och kommer på den geniala idén att ha dubbla uppsättningar... Så var det med mattor till vår hall. Jag hittade ett par ljusare mattor än de röda vi kört med sedan vi flyttade in här för drygt fyra år sedan. Dessa ljusa hade inslag av blått också...

Kanske var det till stor del för det där blåa, som jag ville byta ut mattorna? Har ju verkligen en crush på blått... Jag tänkte att vi kunde ha ljusa på sommarhalvåret och de mörka på vinterhalvåret. Så behöver vi ju inte kasta de gamla.


Det var ju till och med så perfekt att de fanns i flera storlekar så vi kunde ha som vi haft tidigare. Med en smal i kapprumsdelen, och en stor i själva hallen.


Tiden gick, och inga mattor köptes. Någonstans inom mig tänkte jag väl att det ju inte var så viktigt och nödvändigt med nya mattor. Det var ju inga som helst fel på de vi hade. (Den större bara ett halvår gammal, eftersom vi bytte ut den efter att stora vovven gått bort och mattan kändes rätt "ofräsch" av flera anledningar)

Men plötsligt blev det nya mattor i helgen. "Tack vare" att lilla vovven råkat göra sina behov nr 2, på den lilla mattan, klivit i det och  traskat vidare iväg över den stora mattan... Detta hände ganska sent i torsdags kväll, när jag var trött, ville gå och sova för att jag skulle upp tidigt på fredagen för att jobba sista dagen innan semester... Kanske hade jag kunnat rädda den större mattan med att tvätta av den, men eftersom mina ögon inte orkade skanna av den mönstrade mattan efter fläckar, så rullades båda mattorna ihop för ett nästa liv på soptippen. Ja, det blev faktiskt så. Och nu ligger nya fina ljusa fräscha mattor i hallen! 

Nu hoppas jag att vi får ha de här mattorna ett tag, att inga olyckor inträffar ;) Om jag köper ett par röda att byta ut med under vinterhalvåret, det vet jag inte. Nu känns det ju som att det kvittar. Det var ju mest för att jag skulle slippa kasta några i onödan... Nu blev det ju att kasta i "nödan", istället ;) Och med facit i hand så blev detta mycket, mycket bättre! Hela hallen känns ljusare och ännu större! S Å  H I M L A  N Ö J D!


Så tack vovven för att du hjälpte matte att ta ett beslut i "mattfrågan" ;) 


Maria

2 kommentarer:

 1. Godmorgon! Man kan ju bli helt knäpp när man går hemma och kollar på något och så har man ett annat alternativ i tanken!! Tur att du fick hunden till hjälp då till slut! Jättefräscht med de nya ljusa mattorna! Önskar dig en fin solig dag!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Då slapp du bestämma själv och det löste sig till det bästa. :)
  Kan vara så ibland.

  Visst är de små men det varar inte så länge. Efter 1 dygn har de dubblat sig vikt, för oss tar det ett halvår.
  1 vecka gamla öppnar de ögonen och efter 2 kommer de ut ur boet. Vid 6 veckor har mamman tröttnat på dom och vid 8 flyttar de hemifrån.... Gäller att ta vara på tiden!

  Ha det toppen!
  Kram Kia

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...