söndag 31 juli 2016

Livstankar en söndag...

Söndag kväll, sista juli...


Den vackra bilden är från tidigt imorse, dock... 

Sitter ensam i tystnaden i uterummet, Mannen i mitt liv övningskör med Minstingen, Mellandottern är på jobbet, tvillingdöttrarna är på kvällspromenad med Lillprinsen och svärsonen är ute någonstans i trädgården  eller var han är? ;) 
Nyss satt vi alla utom mellandottern (fast det var faktiskt meningen att det skulle varit en till vid bordet, "någons vän", men där kom det annat emellan) till bords och åt en middag i all enkelhet. Glad att vi nästan alla var samlade. Jag och Mannen i mitt liv har varit i Dalarna några dagar, och nästan alla barnen, svärsonen och Lillprinsen har också varit där till och från. De kommer och går som de vill, när de är vuxna ;) 
Det har varit fina dagar med helt okej och även riktigt bra väder. Vi har kopplat av och haft trevligt med många nära och kära. Jag och Mannen i mitt liv har också varit och hälsat på vår "gamla granne" från den tiden vi bodde i vårt första hus, där på den lilla Dalarna-orten. En äldre dam som uppnått en ålder av 87 år. 
Av någon "märklig slump" så blev vi vänner på Facebook för något år sedan, och hon verkar följa mig flitigt, vilket jag tycker är jätteroligt! Hon kommenterar friskt och delar med sig av sina upplevelser från platser jag visar och så... När hon fick veta att vi skulle till Cape Cod, så ville hon så gärna att vi skulle plocka med oss en sten därifrån, det gjorde vi och det var dem vi levererade idag faktiskt. Hon samlar stenar till sitt barnbarn, från platser hon varit på, men just Cape Cod hade hon inte. Men nu har de stenar därifrån!
Vi var hos henne dryga timmen och drack kaffe och vi lyssnade på hennes berättelser om sin släkt i just Cape Cod. Hennes syster med familj bodde visst där, så hon hade mycket att berätta från sina resor dit. Vi hann prata om en hel del annat också, om hennes man som numera "bor på hemmet" av hälsoskäl, och mycket annat. Jag lovar er att en klok pigg dam på 87 år med mycket humor har massor att dela med sig av! Det blev en trevlig stund, som jag sparar i mitt minne.
Jag tänker att det är så viktigt att fylla mitt liv med meningsfulla och roliga saker. Upplevelser och fina minnen. Så klart fylls ju livet av tråkiga och sorgsna saker med, och jag har fått en dos av det också under mitt liv, precis som så många andra. Men jag påminns ofta om hur bra jag har det, vilket rikt liv jag ändå har med alla som jag har runt mig, och jag blir så varm inombords när jag tänker på det. Det känns också bra att se hur många människor som finns till för Lillprinsen. Tänker att det är skönt att vi är så många...
Kanske tänker jag lite extra på just de här sakerna just den här söndagen. Igår kväll fick jag nämligen ett dödsbesked. Det handlar inte om någon person som står mig speciellt nära, men ändå en person som fanns någonstans i mitt liv, vill inte nämna mer än så. Jag har vetat om att denna människa varit svårt sjuk den senaste tiden och nu fick jag veta att livet slocknat. En livskamrat och några barn i olika åldrar har mist en familjemedlem alldeles för tidigt! Cancern har skördat ännu ett offer...
Ledsamt och tragiskt och mina tankar gick så klart till den drabbade familjen, samtidigt som jag än en gång påminns om hur skört vårt liv är och hur viktigt jag tycker att det är att leva i nuet, ha ett innehållsrikt liv och njuta av det jag har. Tänker att det är så viktigt att ta vara på tiden. Ta vara på varandra. Jag är glad också att vi fick träffa den "gamla grannen" igen, tack vare Facebook och Cape Cod ;) Vi hade ju inte setts sedan vi sålde huset vi bodde i när vi var grannar, och det var sommaren 2000... 

Ja, det var mina livstankar så här en söndagkväll, sista juli... 
Lite djup kanske, men ändå glad och tacksam!

Var rädda om varandra! Maria
4 kommentarer:

 1. Fint och tänkvärt inlägg! Kul med tanten!

  Ha en fin start på veckan!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Fint Maria, vi var också samlade här ett par dagar i Småland den stora familjen och det blev alldeles för kort...

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 3. Hej! Du som har erfarenhet av Panosbikinis, tycker du att de är normala i storleken? Jag tänkte beställa på nätet och känner mig lite osäker.
  MVH Ann-Sofie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja det tycker jag nog att de är, (möjligen lite, lite små?) jag är en stl S eller 36-38 för det mesta och jag kör med 38 på mina och de sitter bra.
   Med vänlig hälsning, Maria

   Radera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...