torsdag 30 juni 2016

"Mor - dotter - barnbarn-tid"

Igår eftermiddag fylldes verkligen med kvalitetstid...


Jag, dottern och Lillprinsen tog en tur till Sigtuna för att testa bilbarnstolen, som jag och Mannen i mitt liv köpt att ha som "extra" i våra bilar, t ex om dottern och Lillprinsen kommer med buss till oss och vi vill åka någonstans. Skönt att kunna länna den friheten då att bara hoppa in i bilen. 
Det blev en ljuvlig eftermiddag med picknick nere vid vattnet, strosande både längs vattnet och genom den pittoreska lilla staden. I en och en halv timme gick vi där och småpratade, myste och kikade i butikerna. 

Vi hittade en bilderbok med "Babblarna" som Lillprinsen sken upp och kände igen från att ha sett rätt mycket på Youtube. Så häftigt att han reagerade på att de var bekanta! Mormor kunde naturligtvis inte låta bli att fråga honom om han ville ha den? ;) Och när han bränner av ett leende, så tolkades det som ett "Ja, tack snälla mormor" ;) Inte den billigaste bilderbok jag skådat, men det är så kul att skämma bort lite bara för att man kan... Och så blev han ju så glad för den också ;) 
Vi hade som sagt en fin eftermiddag tillsammans "bara vi tre" och jag blev lite nostalgisk och varm i hjärtat när jag påmindes om alla de gånger som jag och min mamma träffades och gjorde saker tillsammans när mina barn var små... Gick på stan, fikade, åkte till grannkommunens stora köpcentrum... På den tiden bodde ju vi också i Dalarna, med mor- och farföräldrar på nära avstånd... Kände hur mycket jag uppskattat och uppskattar att jag och mina barn hade de stunderna och minnena med mormor. (Låter som att min mamma är borta, men det är hon ju inte! Fast vi ses inte lika ofta nu som då) Och nu är jag där själv... Att jag är en mormor och får uppleva fina stunder med dotter och barnbarn. 

Det är så underbart, så jag vet inte hur jag ska beskriva det! 


Maria

1 kommentar:

  1. Ååhhh, vad mysigt. Längtar! (Jag lär nog få vänta länge!)

    Kram Lena

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...