måndag 20 juni 2016

Helmaxat med barn, barnbarn och hästhoppning!

Även den gångna helgen blev så där helmaxad!


Fast väääldigt olik förra helgen, som var en på-tu-man-hand-helg. Denna helg ägnades åt barn, barnbarn och hästar kan man lugnt säga!

Vi hade "tiggt till oss" ett dygn med Lillprins Bus. Ja, jag tror minsann att en buskille är precis vad han kommer bli, vår Vilde som verkligen gör skäl för sitt namn! Vi höstade honom lagom till lunch i lördags, och jag hade en vision om att strosa runt i stora köpcentret och uträtta några ärenden (shoppa lite piff till hemmet, typ) och så skulle vi äta lunch, jag, Mannen i mitt liv, Lillprins Bus och "småmostrarna". 
Det blev inte alls som jag tänkt mig. Vi fick leta P-plats, sedan barnvagnträngas och till sist ge upp en lunch på köpcentret... Inte blev det mycket shopping för min del, inte. Men en sak lyckades jag uträtta i alla fall. (Visar en annan dag) Vår Minsting fyller 18 i höst, så jag har nog glömt hur det är att vara småbarnsfamilj ;)(Gud bevars mig väl för att börja om!!!;) Hur som helst, vi åkte in på självaste centrum istället, där det var betydligt lugnare. Vi åt pizza och Lillprins Bus smaskade biffstroganoff så det stod härliga till. 
Eftermiddagen och kvällen bestod mest av mys och lek, för Lillprins Bus verkar tycka att det är onödigt att sova så mycket som hans mamma och mostrar gjort när de var små... ;) Jag måste säga att jag är inte riktigt van med det här tempot på små barn ;) Men han är det goaste som finns och jag ger honom gärna 110% av min tid och mer därtill när han är här. Tack vare honom så har jag fått se Minionerna på film också. Något jag bara sett på bild innan ;) Tydligen väldigt spännande... 
Jag vet inte om det var så väl tajmat, men det dök upp en hopptävling på söndagen som vi tydligen skulle med på ;) Dessutom skulle vi frakta hästar också. För första gången i vårt liv. Klockan 6:30 drog vi iväg. Minstingen, Mannen i mitt liv och jag. Lillprins Bus hade inget annat val än att hänga med ;) 

Jag hade inga som helst förväntningar på söndagen och hade nog inte tänkt just längre än att vi skulle skjutsa hästar och ungar till Tierp där tävlingarna hölls. Jag menar, vi var ju barnvakt och det kanske inte var så enkelt att ha Lillprinsen med?

Jag måste erkänna att det blev en fantastisk dag! Till skillnad mot Lördagens regnande så bjöd söndagen på sol, sol och sol... Och det var så roligt att se hur Minstingen och de andra tjejerna handskades med hästarna, hur de talade lugnt och berömde dem, fick dem att kliva in i trailern mot sin vilja. Jätteduktiga ungdomar! Själv gjorde jag nog bäst i att hålla mig vid sidan av med min lite nervösa uppsyn ;) 

Lillprinsen han trivdes som fisken i vattnet. Fick se hästar för första gången i sitt liv. Äta gröt ute i friska luften och gröngräset var heller inte dumt.
Vi som hade tänkt lämna av och sedan åka hem igen, blev faktiskt kvar så gott som hela dagen. 
Vi såg när Minstingen tävlade och vi såg att hästen som hon red på inte tyckte det var lika noga att komma över hindren som Minstingen tyckte... ;) Tjurig och envis. Men envis är Minstingen också, och skam den som ger sig ;)

Eftersom vi inte hade möjligheter att värma lunch åt Lillprinsen, så valde vi att skjutsa hem honom lagom till lunchen. Det var en mycket trött kille som vi lämnade av hemma och tackade för lånet. (Fick höra att han sovit drygt två timmar efter lunchen)

Vi åkte tillbaka till Tierp och det kändes så tomt att kliva ur bilen utan att plocka ur Lillprinsen ur bildtolen och dra med honom i sin vagn. Saknade honom redan då! Han är så himla mysig att ha hand om!
Det blev en väldigt lång söndag, Vid 17:30-tiden var vi tillbaka med hästarna i stallet där de bor.  Men det var en väldigt givande dag på många sätt och vis! Tack Minstingen för att vi fick uppleva detta. Och även om jag inte är så vidare värst förtjust i att hålla på med hästar så måste jag ju säga att det verkar vara trevligt att fara iväg på tävlingar så här... Jag vet en till som tyckte det var lite kul att dra runt på hästar och hänga på tävling... Kan hända blir man hästägare så småningom? ;) Själv tycker jag att hästar är väldigt vackra att se på, men det kanske räcker så? I alla fall så njuter jag av att få komma ut i den vackra naturen, på köpet ;) 


Maria

5 kommentarer:

 1. Åååå alltså, bilden på dig o prinsen i soffan ser ju bara så mysig ut <3
  Härlig helg!
  Jag har ju en hästtjej jag, å det är inte lätt för mamman har ju stor respekt för de där pållarna ;-)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Vilken mysig helg med ert barnbarn och hästtävling!! :) Hoppas du får en fin vecka och midsommar. Stor kram Jannice

  SvaraRadera
 3. Vilken himla härlig dag ni fick med massor av familjemys.

  Jag är inte heller nån hästtjej. Tycker också att det räcker bra att titta på. Inte så att jag är rädd eller så. Jag är bra inte så intresserad.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Vilken ljuvlig helg, med både hästar och barnbarn tycker jag!! Jag fick njuta av barnbarn & dop i helgen, och idag kommer lilla Julie medan resten åker till Junibacken!
  Hmm, rådjuren är ju för vackra, men inte så roliga att ha i trädgården... Sen vi satte upp högt staket för hundarna så har vi inga besök, dom gör sig inte besväret...
  Önskar Dig en fin midsommarvecka och en skön tisdag!
  Kram från Kate

  SvaraRadera
 5. Vilken helg du haft Maria. Jag är både avundsjuk och inte på samma gång. Kanske för att jag är liiite äldre än du och aldrig skulle orka i det tempot. Men en liten lillprins eller prinsessa skulle jag kunna tänka mig några timmar. Kraaaam Pia

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...