torsdag 26 maj 2016

Lägesrapport från NYC.


New York igår, onsdag.

På agendan denna dag stod " Besöka Central Park". Vår resa är uppdelat på det sättet att vi har två nätter på Manhattan, på 56:e gatan och sen är det två nätter (två olika hotell) uppåt kusten, mot Cape Cod, sedan återvänder vi till Manhattan för två nätter på ett nytt hotell på 27:e gatan. 

Alltså var det mest praktiskt att ta Central Park, när vi ändå bodde precis i närheten. Vi var ute ganska tidigt och det var väldigt lugnt i parken från början. Väldigt många som var ute och rastade sina vovvar. Vi strosade runt en sväng och tog en kaffe på Boathouse.


Bara några enstaka människor satt där och tog som vi, en kopp kaffe, eller åt en frukost. När vi passerade förbi någon timme senare, var det lång kö. 


Central Park är en fantastisk oas mitt i stora storstan! Det är nästan en overklig känsla, när man kliver ut från den frodiga lugna parken, ut bland vimlet och skyskraporna. Samma stad? 


Vi har riktigt varmt och skönt här! 88 grader Fahrenheit, vilket motsvarar ca 30 grader C om jag förstått saken rätt? 


Vi spenderade hela förmiddagen i Central Park, tog en avstickare ut i vimlet och köpte varsin bagel och gick tillbaka till parken för picknick. En lugn och skön förmiddag! 


Vi har sett en del av parken de tidigare gångerna vi varit i NY och var inte ute efter att "göra något" utan mest bara njuta, och det gjorde vi! Mitt absoluta NY-tips är nog Central Park, för att det är en härlig kontrast och det är gratis att gå in! 


Sen promenerade vi till Lexington Avenue och besökte den där leksaksaffären som vi googlade fram när vi var i New York första gången. Den gången var det för att köpa "samlarhästar" av ett visst märke, som inte såldes i Sverige, till Minstingen.  Det var en så mysig butik, inte alls så stor som vissa andra leksaksaffärer, så vi var "tvungna" att besöka den vid vårt andra besök också ;) Då var Minstingen och Mellantjejen med, och kanske vi köpte en häst då också? Minns inte, det är ju trots allt fem år sedan...Det var självklart att vi skulle dit denna gången med, för att handla något litet till barnbarnet... 

Vi tog en liten siesta på rummet, och sedan gick vi ner till Macy´s för att kika lite där. Det var väldigt uppfräschat sedan sist, mer "elegant". Jag shoppade precis ingenting. Många tokshoppar i NY, men jag blir nästan stressad när jag går i affärerna. Köpa något bara för att, är inte min grej. Shoppar gör jag nog bäst hemma i Uppsala/Stockholm ;) Det var dessutom nästan för varmt för att gå på de heta gatorna i trängseln. Vi satte oss i alla fall på en uteservering och tog varsitt glas vitt. Och bara tittade på folk som gick förbi, lyssnade på alla ljud. Det ÄR fantastiskt i denna stad! Vilken puls! 


Att besöka en roof-top-bar var också något som stod på agendan. Vi åkte upp till The ROOF, på 40:e-någontin-våningen. Det var knappast bara vi som var där, om man säger så... Att få sittplats, var uteslutet, man fick vara glad för en knapp ståplats ;) Lyckades få till en liten glimt av utsikten, dock.


Sen var det dags för middag, och vi hade tittat ut en restaurang, ett stenkast från vårt hotell. Vi hade ingen bokning, så vi fick vänta en timme, men vi tänkte att det skulle kanske ta en timme att hitta något som verkade lika bra, så vi väntade...
Och vi väntade verkligen inte i onödan... Vilken god mat! Och trevlig personal. Vi åt varsin "Lobster & Crab Lasagna". OH my, vad god den var!!! Mätt och belåten somnade jag som en stock, vid 21-tiden. Urtrött, vid det laget! ;) 


Nu packar vi ihop och lämnar detta hotell för att ta en taxi ut för att hämta upp vår hyrbil. Spännande!


Maria3 kommentarer:

 1. Å vilken härlig semester ni har!!!
  Vi har ett konto till NYC 2020, då fyller dottern 15 år och då ska vi dit :))
  Njut på och ha det riktigt gott!
  Kraaam Anna

  SvaraRadera
 2. Tack för den härliga rapporten. Ni har det toppen hör jag, så roligt att se alla bilder.
  Ha fortsatt sköna dagar
  Kramar Maria

  SvaraRadera
 3. Låter som ett perfekt upplägg! Cape cod ligger på önskelistan här också. Vad mysigt ni har det. Central Park är verkligen härligt och en speciell känsla!

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...