onsdag 13 april 2016

Badrumsbygget - fruns önskemål sätter stopp på vägen ;)

Kanske är det någon som undrar...?


Undrar hur det går med badrumsbygget...? Ja, det är ju ett bygge och ingen renovering som många trott.  Vårt hus är ju nybyggt och inte klart än, så ingen badrumsrenovering än, inte. Badrummet är under sin första uppbyggnad. 

Och hur går det då??? Jo, det har rullat på under vintern men så hade ju frun i huset (läs:jag) ett speciellt önskemål på kran till handfatet. Och där stötte vi på problem. Jag tar det från början... 

När jag fick vetskap om att det skulle läggas en förstärkande balk på golvet, precis intill väggen och det innebar att väggen skulle liksom "byggas på" så kom jag ju på att det vore snyggt med en kran på väggen. Om vi ändå så skulle få ett "tomt utrymme" på knappa decimetern eller så,(Om ni ser på bilden så kanske ni förstår min förklaring) då kan vi ju dra fram en kran där lika väl. Sen såg jag en ursnygg kran hos en annan bloggerska, som skulle passa tipp-topp i stil i vårt badrum. Det var bara det att det var 6-8 veckors leveranstid fick vi höra härom veckan...

Det grymtades lite från resten av familjen att det inte skulle bli något badrum klart än på ett par månader... Mannen i mitt liv försökte locka med lite andra varianter... Men jag tyckte nog att har vi väntat på detta badrum i typ 4 år, så kan vi väl för sjutton vänta i ett par månader till!!?? 

Men nu kanske det går fortare, eftersom vi fick reda på att den där snygga kranen egentligen inte är gjord för att installeras enligt våra krav här i Sverige. Visst, det G Å R att lösa, men då skulle man få lov att bygga till någon box bakom, och det var det ena med det andra, det var ingen blandare till, bara ett vred och en pip och skulle det hända något... så, ja... försäkringsbolagen skulle nog inte gilla det. Så man var väl inte helt pigg på att installera den från rörmokarns sida...  Sånt sätter jag mig inte emot, så det var bara att ge upp ;) Nu ska butiken som säljer och installerar kranar plocka fram några alternativ på andra vägghängda blandare/kranar. Förhoppningsvis levereras de snabbare än 6-8 veckor. Hoppas de hittar en snygg!!! ;)


Nu blev det mycket fokus på kranen, här... Men golv och väggar har jag ju visat er lite av förut. Nu har ju själva skåpen kommit på plats, och det är precis samma stommar och luckor som vi har i köket. Köksskåp från HTH Kök, helt enkelt. Och där det är ett hål, mellan luckorna, där ska det till en passbit med frästa spår. En dekoration. Och så ska det ju in hyllor i högskåpen så klart.  Handfatet är specialbeställt underlimmat på kalkstenskiva. Samma sten som vi har som fönsterbänkar i hela huset. 


På tredje bilden ser ni vart toaletten kommer att placeras. Där kompressorn skymtar. Och toalettrullehållare har redan kommit på plats...;) En för tidig födelsedagspresent från svärföräldrarna. 


På fjärde och femte bilderna kan ni se var badkaret ska placeras. Typ där pallen står, nedanför fönstret längs med den platsbyggda bänken (som döljer ventilation, tror jag???). Och från fönstret har man utsikt över uterumstaket och skogen. (Dusch kommer att vara mot väggen mittemot, syns inte på bild


Lite piff har jag hunnit skaffa också. Föll för de silvriga hamrade  badrumsdetaljerna hos MIO, i vintras och vågade inte vänta, då det inte fanns många kvar. Annars hade jag inte tänkt köpa så mycket innan det blev klart. Det fanns lika krukor också. Funderar på ett par stycken. 


En låda handdukar och badlakan har jag beställt från Hemtex webshop. Deras "lyxigaste" frotté´. Verkade inte som att just den serien "Hotel Selection" fanns i alla butiker? Hittade den i alla fall inte när vi var i Stockholm sist. Så det blev webshopen samma kväll, eftersom jag hade en 20% som löpte ut samma dag ;) Tror den gråblå nyansen kommer bli toppen där inne! Ska köpa på mig några fler av dem, tog bara fyra av varje denna gång. 


Ja, det var en lite badrumsuppdatering. Nu återstår att se hur lång tid det tar att få en snygg kran ;) 
Maria 

Uppdatering... 

OBS!!! 
Då Mannen i mitt liv läst inlägget och haft synpunkter på vissa bilder jag lagt upp, förtydligar jag med att badrummet är inte klart! Därav fattas fogar m.m, så ingen ska tro att vi slarvar med ett våtrum!!! ;) 

8 kommentarer:

 1. Hello Maria , how wonderful !
  Have a nice day,Patricia

  SvaraRadera
 2. Kul att få en liten uppdatering! Det kommer bli toppen!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Jaa det klart ni kan vänta lite till, så du får den kran du vill ha!! Kommer bli supersnyggt iallafall.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Känner igen det där med specialare;-)
  Men det kommer ju att bli såååå fint!! :))
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Hallå där!
  men åååå sååå snyggt det blir!!
  Jag är ju svag för kalksten och vägghängda kranar...;)
  Vår kran var ju jätte kruxig men römokaren fixade det och något knas med försäkringsbolaget tror jag inte det skulle bli om vi fick läckage...den är ditsatt efter konstens alla regler...
  Men inte är det lätt det där med kranar...en hel djungel...

  Hälsa mannen att det är INGEN som tror att ni slarvar..;)

  Vilket underbart fint dop det var för lillprinsen och du är lika snygg som alltid.
  Den där frottén är verkligen bästa bästa... har tvättat o tumlat i snart 2 år nu och de är fortfarande som nya..;)
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 6. Ååå,exakt som hemma hos oss... De satt stopp ett tag för oss med pga lite önskemål samt lite annat med... Hoppas de går bra o lycka till!! Kram

  SvaraRadera
 7. BADRUMSRENOVERING STOCKHOLM
  Man rekommenderar för det mesta att anlita en specialiserad firma för våtutrymmen och badrum. Detta är inte ett område som passar sig för gör-det- självare, bland annat för att det finns så många regler att följa. För en ordentlig badrumsrenovering Stockholm ska man därför ta kontakt med proffsen- de som både vet vad som ska göras och har den kunskap som krävs för att få det gjort på allra bästa sätt.

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...