tisdag 12 april 2016

Aprilmorgon

Tisdag morgon i April

Äter min frukost i uterummet denna Tisdagsmorgon. Lyssnar på fåglarna som sjunger såfint utanför, ser att solen är på väg fram!

Ser blåsipporna lysa nere vid skogskanten...Tycker att April är en fantastisk månad! Äntligen är det där första trista kvartalet helt över och bortglömt.
Tisdagar är inte min bästa dag i veckan. Har aldrig förstått varfr, men det har alltid varit så. Men jag kan ändå tycka att det är helt okej med tisdag, för det mesta. 


Idag blir det en lång dag på jobbet med ett kvällsmöte som avslut. Men det är åtminstone ljust när jag går hem ikväll och det känns ju underbart! Ska nog försöka komma ut på min runda pw ikväll med. 
Efter det får det bli TV-mys med "Badhotellet". Kanske en överbliven tårtbit som tisdagsfika....?
Kanske går jag ett varv runt i trädgården och bevittnar växtligheten. Jag har inte mycket växter att skryta med, men blir allt lite lycklig när jag ser att det börjar knopppas i min rabatt och att vårlökarna blommar, att rabarbern klarat vintern... Pionerna är de jag väntar mest på. 
Ja, jag konstaterar att det r en härlig tid nu. Trots att en liten förkylningsbacill försöker ta sig in i min kropp. Jag tänker inte låta den blir kvar. Nej, den kan följa med ut nu när stressen kanske kommer släppa efter en hett intensiv period... men det är en annan sak.

Det glömmer vi helst just nu, när det är en sådan härlig morgonsol ute!


Maria

7 kommentarer:

 1. Godmorgon:). Så härligt att sitta i uterummet och äta frukost. Jättefina krukor du har på din porch. Ditt löjtnantshjärta har ju kommit lika långt som mitt:) Det är så skönt att gå trädgårdsrundor vare sig man har mycket eller lite mindre växter, känslan väcks ändå.
  Jag har också lång tisdag idag.
  Hoppas inte din förkylning blir värre.
  Jättefina bilder från dopet!
  Stor kram till dig.
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Underbart att se blommorna gro :) Här växer det också upp och det är alltid lika häftigt varje gång något slår ut här tycker jag. Hihi!=) Kram

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt nu i april. jag njuter som bara den. Kul att du är så där trädgårdsnyfiken. Att se det man planterat växa och gro är nästan lika roligt som att se hur det går för sina barn.. Ja och barn barn om man hade några.. Fniss. Såg att Monkan blivit farmor ... Kraaam pia

  SvaraRadera
 4. Min trädgård är inte heller mycket för världen just nu men älskar att se hur det frodas.

  SvaraRadera
 5. Inte mycket alls i vår trädgård som kommit ännu, men å andra sidan så har vi inte så mycket rabatter. Har tagit bort 90 % sen vi flyttade hit. För då fanns det rabatter...ja, du milde!!! En rabatt var nog 20 kvm på framsidan... Nej har hellre krukor med blommor i. Mer lättskött.
  Jag tog en kopp kaffe på farstukvisten, då solen inte kommer till inglasade förrän efter 12...
  Ja, nu är det bara att njuta, av fulla drag. Av sol, fågelsång och dofterna som kommer!
  Ha det gott, och hoppas det sista av stressen försvinner...
  Kram vännen från Kate

  SvaraRadera
 6. Håller med till 100%, första kvartalet och den tristaste tristaste tiden på året är äntligen över :) Så fint det är när man ser denna växtkraft ta sig igenom jorden. Lika magiskt varje år.

  SvaraRadera
 7. Ser avundsjukt på att alla fina vårbilder, men inser att jag kanske har det där vackra kvar att se fram emot. Snart är detta bruna, gråa och trista ett minne blott och den skira grönskan är här.

  Kul att se din fina blogg.

  /Helen

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...