fredag 8 januari 2016

Väggpanelerna i hallen

Vilket lyft det blev!


Det blev en helt annan känsla här hemma när panelerna kom upp på väggen. Från allra första början hade vi tänkt att trappens panel skulle följa ledstången. Snett nedåt alltså. Men så såg jag en reklambild i en tidning, där de gjort den rak (möjligen var den kanske lägre på bilden, men vi ville ha den så här hög), det tyckte vi var så snyggt så det fick bli så. 

Som ni ser så har vi tapetserat om ovanför, till samma tapet som vi har i hallen. Tidigare var det ju den beigerutiga tapeten i trappen. (Det ska målas vitt nedanför panelen, under trappen, om ni undrar varför det är rutigt där). Jag hade tänkt måla den lilla väggsnutten vit först, men så sa Mannen i mitt liv att vi hade tapet kvar från hallen. Det avgjorde saken. 


Samma vägg, på andra sidan trappen eller hur man ska uttrycka det, den väggen ska ju bort så småningom eftersom vi ska "slå ut" väggen och ta sovrummet som finns  vägg i vägg och förstora vardagsrummet. Så då försvinner det rutiga även där, om ni tycker det verkar konstigt ;) 

Vi har ju satt samma panel bakom skänken och även runt ytterdörren. Vi har även "snyggat till" fodren runt dörrarna och speciellt runt ytterdörren (saknas en överliggare, dock) har vi fokuserat på detaljerna. Vi har en vägg kvar att göra i hallen. Det är lite pyssel och tar lite tid. De där tre raka spåren har ju Mannen i mitt liv fräst själv, samt att han också monterat "speglarna" själv. Det går ju att köpa färdiga paneler, men det har vi alltså inte gjort. Utan detta är MDF-skivor som sågats till och frästs spår och satts upp. Och sedan målats. 
Kanske är vi lite konstiga som "gör om" innan huset är helt klart (tänker på badrummet och bastun) men sådana här paneler har vi velat ha i tjugo år typ. Och nu ville vi "förbättra" lite här hemma. Och eftersom vi ändå väntade på mattläggaren till badrummet... så passade vi på ;) Vi har planer på väggpaneler även i vardagsrummet och kanske även uppe i TV-rummet. 
Så blev alltså resultatet. Jag är nöjd. Han kan han, "Min egen Ernst" ;) Maria

15 kommentarer:

 1. Fina detaljer, han är duktig din snickare. Det blev verkligen supersnyggt särskilt med den nya tapeten , så enhetligt. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Jättesnyggt det där blev! :) Kram och trevlig helg.

  SvaraRadera
 3. Ni kan ni! Så himla snyggt det blev. Va?! Kan man inte tapetsera om vardagsrummet tre gånger innan resten av huset är färdigt;) Det har vi gjort;)).
  Åh det hände en grej, jag tror jag måste maila dig.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Alltså det är så himla himla snyggt!
  Ha en riktigt fin o trevlig helg nu <3
  Kraaam Anna

  SvaraRadera
 5. Så fint det blev! Ha en fin helg, kram Camilla

  SvaraRadera
 6. Hej fina Maria
  Men jösses så fint det blev!
  Supersnyggt, va duktig han är "din" Ernst :)
  Hoppas allt är bra med dig och god fortsättning på det nya året.
  Stor kram
  Jessica

  SvaraRadera
 7. Så vackert Maria, dessa detaljer! Här har vi startat projekt sovrum, men vi är lite noviser på vissa saker man vill göra men vet inte hur. Då blir det kompromisser :) kram!

  SvaraRadera
 8. Wow, säger jag bara! Så himla snyggt! Panelen är fantastisk och den randiga tapeten till… ja, det blir bara ett stort WOW!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 9. Riktigt snyggt, alla tummar upp :)
  Önskar dig en fin lördag.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 10. Hallå där!
  Jamen superduper bra blev det..ååå så snyggt!
  Om jag hade lite högre till tak skulle jag också vilja ha sånna där paneler... (Vi har ju typ bara 2.20-2.30)
  Å nää jag tycker inte alls det är konstigt att ni gör om innan ni är färdiga...vissa saker bara MÅSTE man ju göra...hehe..

  Ha en urmysig fortsättning på helgen.
  Kram katarina

  SvaraRadera
 11. Åh så snyggt. Han kan han din Ernst ;-). Ha en skön kväll! Kram Sofia

  SvaraRadera
 12. Fint ni gör det!
  Ha en toppen helg.
  Kram Kia

  SvaraRadera
 13. Så snyggt det blev, kul med lite förändringar. Duktig han är mannen din. Kram

  SvaraRadera
 14. Super snyggt blev det! Han är verkligen duktig!

  SvaraRadera
 15. Så snyggt! Verkligen sinne för detaljer. Och visst är det praktiskt med en egen Ernst ;-)

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...