tisdag 3 november 2015

Minisemestern - Bohuslän om hösten

Nu så... Nu ska ni få veta vart vår minisemester gick...
Flera har säkert sett någon bild på Instagram (MariaWiker71) och någon har även gissat rätt på vart vi åkte. Just det, till Bohuslän. Västkusten. Närmare bestämt Smögen. Därifrån kom vi hem för en en vecka sedan efter en skön långhelg. Vi bodde på hotell och njöt av spa, god mat, relax och kanske framför allt...  

Miljön och omgivningarna förstås! Mannen i mitt liv har varit väldigt mycket på Västkusten som barn, medan jag bara varit där ett par gånger tidigare (om man inte räknar med Göteborg, som jag varit till fler gånger) men vi är båda helt betagna i denna fantastiska miljö. Själv blir jag alldeles lyrisk när vi närmar oss kusten och vattnet som går liksom fjordar in på sina ställen. Klipporna som vetter ner mot vattnet från varsitt håll. Hänförd är kanske ett bra ord?! Jag blir alldeles mål-lös och det är så vackert så det finns liksom inte...
 Jag fullkomligt tok-tokgillar att vara på Västkusten. Jag tokgillar sten, klippor och det där karga och så vattnet... Och alla fina hus och hamnarna, och båtarna... De mysiga butikerna och krogarna, som mestadels var stängda för säsong nu. Men uppskattar ändå det där sköna lugnet det förde med sig. Total avkoppling...Även om jag inte tokgillar att vara just P Å vattnet (inte i, för den delen heller;) så mår jag så himla bra när jag får vara V I D vattnet!  Den här resan var ju lite av en "firanderesa" för mig och Mannen i mitt liv. Vi kom aldrig iväg på något speciellt när vi hade 20:årig bröllopsdag för två år sedan, och när vi var i Bohuslän i somras och satt och pratade om det där med höst vid  Bohuslänska havet (något vi båda alltid pratat om att få uppleva) så bestämde vi oss.


Vi bestämde oss för att boka ett spa-paket på hotellet som vi bodde på då vi var i Smögen. Och så lade vi till ett extra dygn. För att få uppleva hösten i Bohuslän. Som ett firande för våra 25 år som par. Vi fick verkligen några helt fantastiska dygn. Sol och en dag lite blåst också, eller ganska så mycket blåst faktiskt. Vi fick hålla i mössor och kepsar då vi promenerade på klipplederna ;)  Och det var  verkligen precis så där härligt och vackert som jag hade föreställt mig att det skulle vara med höstdagar vid havet!


 Vi drack förmiddagskaffe i värsta blåsten, vi smuttade på en liten skvätt rom i en mysig vik och tittade på sjöbodarna... Och en dag drack vi champagne på klipporna. Lite smått tokiga är vi kanske, men  Vi ser till att njuta av livet ;)  Vi åkte runt lite bland de andra orterna runt omkring och kollade läget lite...


 Vi drömmer ju om att en dag kunna köpa eller bygga ett fritidshus just i Bohuslän. Och den där drömmen kanske till och med mera har blivit en långsiktig plan, om man så säger.... Så kanske på sikt har den slagit in. 


 En sak till som vi gjorde var att träffa den här trevliga bloggerskan och hennes lika trevliga kärlek D. Jag och Maria har fått allt mer kontakt under senaste året och har en längre tid pratat om att försöka ses, och nu blev det äntligen av, eftersom de har sitt lantställe någonstans i krokarna kring Smögen. Så vi träffades och åt en god middag och pratade om allt mellan himmel och jord och ska självklart ses igen! 
Det var verkligen fantastiskt att få uppleva hösten i Bohuslän, och vi hade ju kanske lite tur eftersom vädret visade sig från sin bättre sida... Men jag har inget emot att testa på det i regnrusk heller! 


Behöver jag säga att jag redan längtar tillbaka....?


Maria

8 kommentarer:

 1. Du/ni är välkomna tillbaka, och jag tycker verkligen att ni skall testa det i regn och rusk!! För då..är det inte riktigt lika mysigt!! Sen som du skriver att det blåser...ja det gör det jämt här!
  Ni har ju varit som du redan vet i mina hembygder.
  På Smögen har jag tillbringat mycket tid, eftersom jag hade släkt där, och det är ju inte så långt från Hunnebostrand, där jag är uppväxt.
  Så som jag skrivit tidigare, när ni återvänder (vilket jag är övertygad om att ni gör) hör av er..om ni vill ha guidning...fniss..
  Ha en fortsatt mysig dag! Kram Annika

  SvaraRadera
 2. vad vackert och vad fint ni har det. hoppas ni hade en toppen bra helg!! :) Kram

  SvaraRadera
 3. Å så fina bilder! Jättefina miljöer ni fångat, och lite här och var känner jag igen mig. Nu längtar jag till landet:) Jag pratar ofta med Daniel om att vi måste ses snart alla fyra igen, det var så himla mysigt. Tänk att det kan stämma så bra, fastän man aldrig träffats förut:)
  Kram fina du
  /Maria

  SvaraRadera
 4. Ser jättemysigt ut!!!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 5. Åh vad härligt! Du kan verkligen konsten att förmedla er känsla för Västkusten! Det var länge sen jag var där nu. Dags att ta en tur kanske.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 6. Wooow, det ser ju himmelskt ut. Vilka bilder och vilken miljö. Underbart. Jag skulle kunna tänka mig att vara där på hösten, mest för att slipa gå som pingviner och trängas. Förstår att du vill dit igen Kraaam Pia

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig minisemester ni haft. Fina bilder! :-) Kramizz Laila

  SvaraRadera
 8. Tokgillar dina bilder!!! Helt underbart och läckert att komma dit "off season"
  - och få uppleva ett lugnare och höstvackert Bohuslän. Vill också uppleva det här!

  Stor kram och tack för att du kikade in hos mig <3

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...