söndag 20 september 2015

En lördag med kultur! Konstutställning!

Från tjejkvälls-boost till kulturpoäng.

Igår förmiddag tog jag två av döttrarna med mig till vackra grannkommunen Sigtuna. Bara att strosa längs stranden där i Sigtuna är avkopplande och energigivande.

Men nu var det inte bara för att strosa längs strandkanten, som vi besökte Sigtuna...

Nej, vi var faktiskt på konstutställning på Sigtuna Kulturgård där min vän och före detta kollega (hon som körde oss i fredagskväll och var med på den roliga middagen!) och numera konstnär Lotta, ställde ut sina fina tavlor. Fina? Jag menar så klart S U P E R F I N A tavlor! 

Hon är verkligen bra på att måla, den kvinnan! Målat har hon nog gjort större delen av sitt liv tror jag. Men sedan hon behövde en paus och gå vidare från jobbet på förskola, och plugga konst på folkhögskola, så har hon målat på heltid. Och hon har utvecklats! Det ser ju till och md jag fast jag inte alls är bra på att måla (annat än husknutar och sånt ;) Jag har en orkidé som hon målat till mig i 40:årspresent som jag är stolt över. 

Vi tittade först på tavlorna från "den manliga sidan". (Ja, det var visst någon som sagt att det fanns en manlig och en kvinnlig sida) Oljemålningar med marint tema. Jag tokgillar tavlorna med marina detaljer, men tyvärr tycker jag inte att de passar riktigt färgmässigt hos mig... Jag är ju lite mer grå/svart/beige/brun jag... Men vi ska leta fram någon fin bild, ett foto, på ett vackert flygplan som Lotta ska få måla av åt oss. Det kommer bli kanon tror jag. I svart/brun/grå-skala. -"De där roliga färgerna... ;)" som Lotta själv sa ;) Själv är hon en färgstark person med "tuff look" som ni kan se. Hon tog emot oss i sin snygga vintagekavaj i rött och svart, och till det bar hon skinnbyxor i svart. Urläckert! 


Sen gick vi in och beskådade den mera "kvinnliga sidan". Akvarellmålningar med mycket blommor. Den här tavlan med huset, björkarna och blommorna i framkant, det blev en riktig favorit hos mig! Så himla fin! Men var ska jag ha den...? Jag har ju inte den där ljuva lantliga stilen hemma... 

Ja ni ser ju på mina bilder hur vackra tavlorna är, men i verkligheten är de ju ännu finare förstås! Om ni har nära till Sigtuna tycker jag absolut att ni ska kika in på den här utställningen. Dessvärre är det sista dagen idag... Men titta in på Lottas hemsida, vet jag... för att se mer, och där kommer kanske information om fler utställningar? 


Efter dryga timmen med beundrande av tavlorna och lite snack och kramande så gick jag och döttrarna vidare för att ta en lätt lunch innan vi åkte hem igen. En riktig toppen-utflykt! Och på eftermiddagen blev det lite små-shopping i olika inredningsbutiker i den andra grannkommunen, Uppsala, tillsammans med döttrarna... det är väl också kultur, eller...? ;) Maria

6 kommentarer:

 1. Vilken härlig dag och vilka fina tavlor!
  Ha en riktigt fin söndag! Här gör vi oss redo för horse show! =)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Vilken himla härlig dag och superfina tavlor.Önskar dej fina vännen en skön söndag .Kram Rita

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt med att gå på utställning. Underbara tavlor!

  SvaraRadera
 4. Vilken mysig utflykt. Det är roligt att gå på konstutställning tycker jag. Fascinerande att se på olika stilar. Jättefina tavlor hon skapat!

  Ha en fortsatt fin söndag!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 5. Mysigt med såna där utflykter. Duktig hon är på att måla din vän. Och vilken tur att strumporna höll när du var ute med tjejerna. Kram Suss

  SvaraRadera
 6. Härlig dag du haft. Lotta kan hon.. Kraaam Pia

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...