onsdag 6 maj 2015

Vegetariskt

Får väl säga go kväll igen...


Det tenderar att bli kvällsblogging.... Tiden efter jag kommit hem från jobbet, den säger bara swisch.... Ja, så är det! 
Idag låg en ny kok-bok i vår brevlåda. Beställde den i måndags kväll och den landade idag. Det är en vegetarisk kok-bok som jag blev tipsad om av en dietist, faktiskt.

Nu är det ju inte jag som går hos dietist egentligen, utan det är Minstingen som har tillgång till dietist på Barnsjukhuset, i och med sin diabetes. Hon har pratat i minst ett par års tid (kanske t o m längre?) om att bli "vegetarian", men jag och Mannen i mitt liv har väl bromsat lite för att vi inte tyckt oss ha kunskapen. Men så här i vintras så pratade vi med hennes diabetesläkare, som sa att det mötte absolut inga hinder, och jag bad om en tid hos dietist för att   få "lite mer kött på benen"  ;) Minstingen, hon började sin vegetariska bana på en gång ;) 
Vi var hos dietisten i måndags, både jag, Mannen i mitt liv och Minstingen. Vi fick en hel del bra tips och råd över vad som är viktigt att få i sig och hur man får i sig det. Så tipsade hon alltså om denna boken, som är rätt ny. Jag har bläddrat lite i den och sett att det finns en hel del gott i den. 
Även om vi andra i familjen inte kommer att äta enbart vegetariskt, så har vi under denna tid som Minstingen ätit vegetariskt, ätit detsamma åtminstone ett par kvällar i veckan. Och jag kan tänka mig att äta vegetariskt 3-4 dagar i veckan med. Det finns mycket gott att välja på! Och det skadar ju inte att dra ner på sin köttkonsumtion... Även om jag nog mest äter fisk och fågel, när det gäller djur. 

Brukar ni äta vegetariskt? Helt å hållet, eller ibland? Eller skulle ni kunna tänka er att göra det? Maria

9 kommentarer:

 1. Gokväll:) Trevligt att läsa dina kvällsinlägg:) Jag sitter nog i soffan en stund till, det lär inte bli så mycket sömn i natt då D inte är hemma. Jag är dålig på att laga vegetariskt, det blir nästan aldrig. Men jag har inget emot att äta det, inte alls.
  Ha det gott vännen
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Samma här... Inläggen blir senare och senare och ibland varannan kväll. Men vad spelar det för roll.. ;)
  Det vegetariska hemma här är nog i princip bara sopporna, och jag älskar soppa. Tänkte göra vegetarisk lasagne ikväll, men det slutade med grillade kotletter och ugnsbakade grönsaker... (alltid något)! Annars äter jag ju gärna fisk.
  Onsdagskram från Kate

  SvaraRadera
 3. Fin bok! ja jag har ju börjat med min Demi vegetariska livs stil. Funkar bra! jag måste inte äte rött kött och det finns bra alternativ till det. Just för miljön så minskar jag på konsumtionen. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 4. Här är det mycket vegetariskt eftersom min man är vegetarian sedan han var 14. Ibland gör jag kött/fisk till oss andra och quorn till honom, annars är det mycket samma. Alla i familjen älskar grönsaker och det gör ju saken mycket lättare! Speciellt när det gäller 3 och 4-åringen.
  Många klassiska recept går ju också att omvandla till vegetariska, efter ett tag går det per automatik.

  SvaraRadera
 5. Den boken är på väg hem till mig med, spännade :-) jag är ju ingen kött person men jag äter inte bara vegetarsikt skulle nog behöva lite mer kunskap så att man får i sig det man ska!
  Grönsaker är i alla fall något som går som smör hemma hos oss!

  Kram och ha en fin dag
  Sandra

  SvaraRadera
 6. I vår familj blir det (tyvärr) inte så mycket vegetariska rätter i sig då vi alla är alldeles för tokiga i kött..
  Mest blir det kyckling och fläskkött, och mycket grönsaker.
  Men visst är det gott med vegetariskt! :)

  Kram Jonna

  SvaraRadera
 7. Heeej!
  Har sett fler som köpt och gillat den boken.
  Jag vill gärna äta något/några vegetariska mål i veckan, men kan absolut tänka mig att äta mycket mer vegetariskt.
  Jag gillar ju kött, men inte varje dag/7 dagar i veckan, det känns på något vis inte bra.
  Ska kolla in den här boken!
  Tack för tipset!
  Ha en fin torsdag!
  Kraaaam Anna

  SvaraRadera
 8. Ja det gäller ju att ha kött på benen när man ska bli vegetarian, haha! Jag äter gärna vegetariskt, men att få maken att sluta äta kött är nog svårare än att flytta Domkyrkan!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 9. Go kväll!
  För några år sedan var min äldsta dotter och jag vegetarianer. Lagade då två middagar.. en till oss och en "vanlig". Jag provade under ett års tid, för att se om mina leder blev bättre. Hjälpte inte speciellt mycket. I dag är min äldsta återigen vegetarian...och jag kan säga att jag räknar mig dit..sedan många år...äter aldrig kött. El kan smaka lite ibland. Men har man varit utan kött länge och sedan skall börja igen...gäller det att ta det försiktigt..för magens skull!
  Lycka till med veg kost! Kram Annika

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...