söndag 5 april 2015

Påsk och traditioner

God fortsättning på påsken!


Åt ni några ägg igår? Sill? Gooooodis? ;) Träffade ni någon påskgumma eller påskgubbe? Fick ni besök av påskharen?  Vad gör ni under påsken? Har ni några traditioner som ni håller hårt i? Berätta! 

När vi fortfarande bodde kvar i Dalarna och barnen var små, ritade de påskkort och gick påskkärring hos mormor och morfar, där vi också alltid åt påskmiddag med mina föräldrar, syskon och deras familjer. Ett stort gäng blev det då jag har fyra syskon. Sedan flyttade vi hit till Uppland för 14 år sedan och påskkärringarna har sin dag på skärtorsdagen. Våra barn började bli lite större, i alla fall de äldsta, och det blev aldrig så mycket av det där med påskkärringar för vår del här. 

Sedan flytten från Dalarna har vi inga speciella påsktraditioner. Vi brukar vara hemma  under påsken, dvs vi åker inte till Dalarna. Det är ju så skönt att få några dagar av "bara vara".  Vi äter påskmat, där ägg, sill och lax är favoriter. Hela familjen brukar vara samlad. I år var det dock lite annorlunda då den utflyttade dottern med sambo var hos hans föräldrar på påskafton. Istället grillade vi allihopa på Långfredagen. Kanske det blir en ny tradition? ;) 
Det blev en riktigt skön slappardag igår. Efter en sen lunch/mellanmål i form av en god äggtoast och en kall Budweiser till det, så tog jag och Mannen i mitt liv ett bad innan middagsfixet. 

Och inte blev det några bilder från mat och middag heller... 
(Jag måste bli bättre på det, men ingen brukar vilja vara med på bild...
Så ni får hålla tillgodo med några köksbilder ;)Maria12 kommentarer:

 1. Vi hade svägerska med familj och svärmor här på middag igår. Blev skagentårta, och lammrostbiff med potgratäng till huvudmiddag. Idag blir det nog lite sill och mer lax. Vi har väldigt olika påskar, ingen särskild tradition sådär. Jag gillar inte traditioner, gillar "olika" utan förväntningar att det ska vara på ett visst sätt. Mina närstående har alla jobbat inom yrken där man jobbar helger ofta, så det har alltid varit spretigt så kanske därför jag tycker så - men har alltid gillat påsken för sin vårkänsla! kram!

  SvaraRadera
 2. Hej du.. Här tar vi påsken som den kommer. Vi är här och nu och gör som vi vill. Sååå skönt. jag gillar Påsken bäst av alla högtider. Vårens fina helg. Om man nu kan kalla det här för vår fniss! Kraaam pia

  SvaraRadera
 3. Åh så fint ni har det! Klart man njuter sill och lax kring det bordet, stämningsfullt! Här har också ätits, puh puh puh!!! Men jag och maken har promenerat också, superskönt.

  Du vilket kanonfint golv ni beställt till uterummet, kommer bli kanon!!! Vad kul om vi bloggisar får se det på plats sedan :)

  Många påskkramar från aka

  SvaraRadera
 4. Nä, du inte mycket till påskmat här igår. Men gott var det ändå. Vi brukar alltid ha middag nån av påskdagarna, med alla ungar och gaml'or vi kan hitta. Men i år blev det middag hos mina föräldrar. En unge har vi ju i California, en unge drog till Kiruna till sin sambos hemtrakter och en unge flyttade i helgen, så det kändes inte riktigt kul att ordna nåt. Vi har sooooftat istället.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 5. Låter som en mysig påsk! Att bara vara och ta det lugnt! Här firade vi på skärtorsdagen eftersom alla var lediga då. Spelar ingen roll vilken dag, det viktigaste är att man träffas!
  Dom små kaviartuberna, bjöd dom på i butiken, när jag var och handlade innan påsk. Var så kul, att var och en kunde ta sin lilla tub!!
  Önskar dej en fortsatt mysig kväll! Kram Annika

  SvaraRadera
 6. Vilken mysig påsk ni haft. Vi har också haft det lugnt, förutom i fredags då det var lite mer ös när goda vänner var här och käkade. Ha en fortsatt skön påsk vännen. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 7. Påskfirande är mysigt då vi samlar hela fmailjen. Dnena gång åkte mamma och pappa till USA så det blev inte som planerat :) Men vi fick trevligt ändå med påskletande för barnen,påsklunch mm... Mysig påsk du har haft det. Kram

  SvaraRadera
 8. Vi har inga traditioner på påsken. Har inte ätit varken ägg, sill eller godis.
  A gick påskkärring i torsdags med klasskompisar och N gick med kompis i fredags.
  Vi har mest tagit det lugnt!

  Ha en fortsatt bra helg!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 9. Vi har ätit påsklumch och grillat lamm umgåtts hela familjen med spel och bara myst.. och godis har vi ätit alldeles för mycket av… Nästan så man längtar till massa nyttigheter ;)
  Ha en mysig kväll
  Kram Sanna

  SvaraRadera
 10. Mysig påsk ni har! Vi åker till landet och firar med mamma och pappa, äter och dricker gott:) Inga besök av några påskkärringar, det brukar vi få, men inte i år.
  Nu är vi hemma igen, och jag har grejat i trädgården. Svårt att lämna landet och ändå skönt att komma hem. Svårt det där:)
  Underbart att en ledig påskvecka väntar.
  Ha det gott vännen
  Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Lät som ni fixade det mysigt du och maken din. Vi har börjat ses på långfredagen med en lunch ihop, oftast åker många i min nära släkt till Öland sedan så därför passar fredag lunch bra. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 12. Vi har inga direkta traditioner på påsk mer än att grabben får en påskpresent, ja jag vet han är
  snart "bara" 18 år, haha :)
  Kram Pia

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...