tisdag 28 april 2015

Det spirar!

Gröna fingrar kan jag inte skryta med...


Men jag är riktigt stolt över att det spirar och grönskar i rabatten på framsidan! 

Så det vill jag gärna skryta med! Att perennerna jag satte förra året har klarat vintern och ser ut att komma fint! 

Även lökarna jag petade ner i höstas är uppe, och blommar...
Eller på väg att blomma...
Jag hoppas att rådjuren låter mina tulpaner vara ifred!

Rosorna är klippta eller beskurna eller vad det nu heter... Det vissna är borta i alla fall och de ser ut att må bra. En av dem klarade inte vintern, så jag ska köpa en ny och sätta ner. 

Kungsängsliljan är så himla söt och vacker, tycker jag! Det är Upplands landskapsblomma, och även om jag egentligen inte känner mig som en "Upplänning" utan kanske mer som en "Dalkulla" så är jag lite stolt över att visa blomman i min rabatt ;) 

Jag är rätt nöjd med helheten med rabatterna på framsidan. En rabatt nedanför porchräcket, och så en på vardera sidan om grusgången (som någon gång i tiden ska bli en platt-gång med marksten). 
Såg också när jag var ut och fotade att gräset snart behöver klippas. Kanske dags att väcka "Robban" (vår robotklippare) ur sin vinterdvala ;) 
Avslutar mitt lilla trädgårdsinlägg med något helt annat... Nämligen ett stort tack för alla fina ord om mig och jackan i förra inlägget! Det värmer och stärker min "självkänsla" när det gäller att visa sig på bild så där...  Och ett extra tack till er som erbjöd er att hjälpa till att "leta objekt". Ni är för hjälpsamma! =) 

Kram och ha en fin Tisdagskväll, eller "Lill-fredag" som vi också kan kalla det... Eller det är ju nästan som en onsdag, när det är veckans sista arbetsdag på torsdag redan... ;) Maria


16 kommentarer:

 1. Jag tror minsann att det bor en liten trädgårdsmästare i dig med de fina och spirande rabatterna du har. Själv inser jag att jag gjort världens misstag för ett antal år sen. Både du och Helena visar jättefina bilder på en blomma som tydligen heter Kungsängslilja (inte ens det visste jag), japp den bodde i vår trädgård när vi flyttade hit, men de drog jag upp och slängde, trodde det mesta var ogräs på den tiden........ Fy vad skämmigt, det är det där med växter och mig, ingen bra kombo alls. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 2. Go kväll!
  Så kul att allting spriar och växer! Håller med dej..så vacker Kungsängsliljan är..! Är en fantastisk tid vi har framför oss, så det gäller att njuta och ta vara på den! Ha nu en fortsatt mysig kväll!!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det ser riktigt fint ut. Bra val! Frodiga perenner som kommer att bli superfina. Nu njuter vi ordentligt av allt som spirar. Kraaam pia

  SvaraRadera
 4. Vilka häftiga klockor......nä gröna fingrar har inte jag heller fötts med. Kram Anette

  SvaraRadera
 5. Jättefint! Det går bra för dina nya perenner, kul:) Kungsängsliljorna är så söta. Det är första våren som jag har dem hos mig.
  Om du vill ha extra fart i rabatterna kan du köpa kogödsel på Blomsterlandet och gödsla/jordförbättra i rabatterna. Tänk bara på att akta pioner, de är lite känsliga, så gödsla inte för nära dem:)
  Ha en fin kväll
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Visst är det väl fascinerande att se att det man tryckt ner i jorden faktiskt kommer tillbaka och verkar tycka att tillvaron är helt okej! Lite stolt blir man allt, särskilt när växter inte är bästa grenen.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 7. Jättefint! :) Kungsängsliljor är ju så vackra!

  Kram Jonna

  SvaraRadera
 8. Jamen titta det växer ju jätte bra! Lite gröna fingrar har du nog. :) Ser fint ut!
  Verkar som ni fick en härlig helg i Dalarna. Träffa lite nära och kära.

  Ha det toppen!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 9. Vilka vackra bilder på Kungsängsliljorna. Det viskar om våren på din blogg ♥

  Kram Carola

  SvaraRadera
 10. Rara, underbart du!!!
  Tack för det fina inlägget i torsdags! Blev alldeles rörd <3 Så glad jag blir att du tyckte om bilderna och ville visa dem!
  Tycker ni har en underbar New Englandkänsla hos er. Alla detaljer, färgerna, porchen, möblerna...ja, varje millimeter.
  Jag vill gärna visa det här en dag....en runda i mina favoritkvarter!

  Stor kram vännen!! Och tack igen, blev så glad för dina värmande ord.

  Lotta

  SvaraRadera
 11. Så härligt när allt börjar grönska efter jobbet man lagt ner i rabatterna, och så är det ju vår på riktigt när allt tittar upp ur jorden..
  Kungsängsliljan är väl vacker...
  Önskar Dig en fin onsdag, kram Kate

  SvaraRadera
 12. Underbara trädgårdsbilder, kan inte heller skryta med gröna fingrar....kram Diana

  SvaraRadera
 13. Hallå där!
  Men ååå så mycket fint du har i rabatterna. Sånna där liljor skulle jag minsann med vilja ha..
  Å du är verkligen supersnygg i din nya jacka... Det är så roligt det där...vissa saker kan man jobba halvt ihjäl sig för att få tag på...;)
  Ha en fin dag nu!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 14. Det är så härligt när våren och värmen äntligen börjar komma och allt börjar växa i rabatterna, det gör mig själalycklig. Hos oss måste vi dock ha "staket" runt våra tulpaner annars så är de borta på bara en natt, hur mycket jag än tycker att Bambi är söt så vill jag ogärna ha dem på tomten.

  Hoppas du har en härlig Onsdag.

  Kram Eva

  SvaraRadera
 15. Verkligen fina rabatter!!! Tycker det är lite svårt hur man ska tänka med rabatter helt enkelt. Men i sommar ska något ner i alla fall :-).

  Kram Malin

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...